Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγανησίου «Ηλακάτη» στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Συλλόγου «Αγερμός»

Στις τέσσερις εποχές του χρόνου ήταν αφιερωμένη η φετινή ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του συλλόγου Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας «Αγερμός» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2019 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού, ανοίγοντας και την αυλαία των καλοκαιρινών παραστάσεων των χορευτικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας.

«Του Ήλιου κύκλος άνεμος του φεγγαριού χειμώνας» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης με τις τέσσερις εποχές του Γιάννη Τσαρούχη να κοσμούν την πλάτη του ευρύχωρου παταριού που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Μεγανησίου για τις ανάγκες της παράστασης. Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγανησίου «Ηλακάτη» που παρουσίασε χορούς της Ικαρίας ήταν μαζί με την σχολή χορού «School of Art» της Αλεξάνδρας Μπούρα οι προσκεκλημένοι σύλλογοι.

Επί ένα δίωρο περίπου τα χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών του συλλόγου «Αγερμός», με ενδιάμεση κάθε φορά αφήγηση, παρουσίασαν χορούς από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας (Ρουμούλκι Ημαθίας, Νεστάνη Αρκαδίας, Υπάτη Λαμίας, Κρήτη, Φλώρινα) αλλά και λευκαδίτικους (Συρτό, Θειακός, Λεμονιά, Καραβάκια, Μηλιά), ενώ η χορωδία του Τμήματος Βυζαντινής Μουσικής απέδωσε υπό την διεύθυνση του π. Βασίλειου Κακλαμάνη εκκλησιαστικούς ύμνους καθώς και τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Η παιδική χορωδία ήταν αυτή που συνόδευσε την εμφάνιση των λιλιπούτειων του συλλόγου που παρουσίασαν διάφορα σκετς («Ντήλι-ντήλι», «Παντρεύουμε τον κάβουρα»). Η παράσταση ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Την παράσταση συνόδευσε σε όλη την διάρκειά της το γνωστό μας και από άλλες φορές στο νησί μας θρακιώτικο μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια» με τους μουσικούς Γεράκη Τσαρμαντίδη (κλαρίνο, τσαμπούνα και τραγούδι), Γιώργο Παραπέρογλου (ακορντεόν, τραγούδι), Γιώργο Μίχου (λαούτο), Μελέτη Παντελίδη (κρουστά) και Βεράνη Καλογιάννη (βιολί τρομπέτα).

Χρέη αφηγητή εκτέλεσαν οι Λαμπρινή Δάγλα, η Ελίνα Καρτάνου, ο Χρήστος Λογοθέτης και ο Ηρακλής Μαυροκέφαλος, ενώ την όλη επιμέλεια και διδασκαλία είχε ο Γεράσιμος Λογοθέτης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Φίλιππας και Φίλιππος Κούρτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων κ. Διονύσιος Γαζήςκαι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ κ. Αλέξανδρος Βεροιώτης.

Πηγή, Φωτογραφίες & Βίντεο: Λευκαδίτικα Νέα

Την Παρασκευή, 21/6/2019 , πραγματοποιήθηκε η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση από το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας “ΑΓΕΡΜΟΣ” με τίτλο ” Του Ήλιου Κύκλος Άνεμος του Φεγγαριού Χειμώνας”.
Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού. Συμμετείχαν, επίσης , εκτός από τα χορευτικά τμήματα, την παιδική χορωδία και το τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του συλλόγου και ο Σύλλογος Γυναικών Μεγανησίου “ΗΛΑΚΑΤΗ”, καθώς και η Σχολή χορού SCHOOL OF ART της Αλεξάνδρας Μπούρας.
Το μουσικό σχήμα “Μπάντα Τέτοια” αποτελούταν από τους:
Τσαρμαντίδης Γεράκης στο κλαρίνο, τσαμπούνα και τραγούδι
Παραπέρογλου Γιώργος στο ακορντεόν και τραγούδι
Μίχου Γιώργος στο λαούτο
Παντελίδης Μελέτης στα κρουστά
Βεράνης Καλογιάννης στο βιολί και τρομπέτα
Η επιμέλεια και η διδασκαλία ήταν από τον κ. Γεράσιμο Λογοθέτη
Φωτογραφίες: Γαζής Μάριος
Πηγή και Φωτογραφίες: Lefkada Today