Ανακοίνωση «Μεγανήσι για όλους»

 

Το ενδιαφέρον και  η ανησυχία για το μέλλον του τόπου μας, μάς ώθησε να συμμετάσχουμε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ζητώντας από τους Μεγανησιώτες την αποδοχή  και την ψήφο τους.

Ο κόσμος του Μεγανησίου μας τοποθέτησε στη θέση της αντιπολίτευσης  και μέσα από αυτή  θα δώσουμε τον αγώνα μας κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και έξω από αυτές με σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας, της ισονομίας και της αξιοκρατίας.

Θέλουμε, σε αυτό το σημείο,  να ενημερώσουμε τους Μεγανησιώτες που μας εμπιστεύτηκαν αλλά και όσους αγωνιούν για τα κοινά του νησιού μας για τις τελευταίες  εξελίξεις.

Στις 23 Αυγούστου 2019 υπήρξε συνάντηση της επικεφαλής της παράταξης  μας  με τον Δήμαρχο,  κύριο  Δάγλα,  ύστερα από προφορική πρόσκληση. Σ’ αυτή τη συνάντηση παρών ήταν  και ο νεοεκλεγέντας Δημοτικός Σύμβουλος κος Γεράσιμος Κατωπόδης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η πρόταση για σύμπραξη και συνεργασία  της παράταξης μας με την παράταξη του κου Δάγλα.

Πιστοί στις αρχικές μας δηλώσεις ότι ουδεμία πρόταση συνδιοίκησης μας αφορά αρνηθήκαμε τη συνεργασία.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι επιπλέον λόγοι.

 Η  σύμπραξη δεν μπορεί να είναι ένα  ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ με συμφωνία πάνω σε τέσσερα θέματα αλλά κάτι πολύ περισσότερο που αφορά ολόκληρο  το σχεδιασμό  και το πρόγραμμα των παρατάξεων.

Επιπλέον με τη στάση του, και τη φιλοσοφία του γενικότερα, ο κύριος Δήμαρχος δεν έχει κερδίσει  την εμπιστοσύνη μας. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε την ΑΜΕΣΩΣ  επόμενη ημέρα όταν στην τελετή της ορκομωσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο κος Δήμαρχος, σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κου Θεόφιλου, κινήθηκε σε οτιδήποτε άλλο παρά σε πνεύμα συνεργασίας.

Με διχαστικό, παρορμητικό και ειρωνικό πνεύμα έδειξε , από την πρώτη ακόμη ημέρα, ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για συναίνεση.

Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν βέβαια ότι απογοητευόμαστε, ότι μας τρομάζουν οι κραυγές και ο θόρυβος άλλα ούτε και ότι θα ακολουθήσουμε τη γραμμή της στείρας αντιπολίτευσης.

Κάθε άλλο.

Δεσμευόμαστε ότι προτάσεις που αφορούν την πρόοδο του τόπου μας θα τις στηρίζουμε από οπουδήποτε και αν προέρχονται, ότι συχνά θα επεμβαίνουμε καταθέτοντας και τις δικές μας θέσεις  ασκώντας έτσι μια δημιουργική αντιπολίτευση, και ότι κάθε τι που θα είναι επιζήμιο για το νησί μας θα  μας βρει   απέναντι του.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ