Ανακοίνωση «Ενωτικής Αναγέννησης» (σχετικά με το θέμα του σχολείου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΩΣ ΤΡΙΘΕΣΙΟΥ

 

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου έπειτα από πληροφορία εκπαιδευτικών, ότι δεν έρχεται τρίτος δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου και φοβούμενοι βάσει συμβάντων του παρελθόντος (προηγούμενη υποβάθμιση σε τριθέσιο) τυχόν μεθόδευση για υποβάθμισή του σε διθέσιο, η επικεφαλής της παράταξής μας και Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Σ. Καββαδά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Σ. Κονιδάρης έδρασαν άμεσα και στοχευμένα προκειμένου να μην υποβιβαστεί και υποβαθμιστεί περαιτέρω το καθεστώς εκπαίδευσης στο νησί μας. Συγκεκριμένα:

Στις 18.45 της ίδιας μέρας, αμέσως μετά την πληροφορία έγινε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Δ/νσηςΑ΄βάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Φ. Σάντα και αμέσως μετά με τον βουλευτή κ. Αθ. Καββαδά, εκθέτοντας το θέμα και ζητώντας διευκρινήσεις και ενέργειές τους για άμεση λύση του.

Στη συνέχεια έγινε παρέμβασή μας στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα έρθει τρίτος δάσκαλος στο Μεγανήσι και δεν πρόκειται να θιγεί το υπάρχον καθεστώς.

Ενημερωθήκαμε λοιπόν άμεσα, ενεργήσαμε ακαριαία από Λευκάδα μέχρι Υπουργείο, με κάθε δυνατό μέσο πίεσης, ώστε να μην υποβαθμιστεί άλλο η εκπαίδευση στον τόπο μας. Για να μην ζουν μέσα στην αγωνία γονείς και μαθητές. Γιατί τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Καταδικάζουμε και θα καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια και ενέργεια,που θα έχει σα στόχο να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο την δημόσια εκπαίδευση στο Μεγανήσι και να στερήσει από τα παιδιά μας έστω τις υπάρχουσες δυνατότητες για την παιδεία τους.

Στόχος μας και από τις πρωταρχικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις είναι η διεύρυνση της εκπαίδευσης καθώς και η παροχή εξωσχολικών δραστηριοτήτων και όχι η συρρίκνωσή τους.

Αντί λοιπόν να οικειοποιείστε ενέργειές μας κύριε δήμαρχε, φροντίστε και σείς γι΄αυτό όπως οφείλετε. Αν ενδιαφέρεστε βέβαια και το κυριότερο αν μπορείτε να διεκδικήσετε αποτελεσματικά.