Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

(Πηγή: λευκάδα ζην)

Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» κηρύσσοντας παράλληλα την έναρξη των προσπαθειών του δήμου για τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και την υιοθέτηση της χρήσης του ποδηλάτου καθώς και την καθιέρωση μόνιμων διαδρομών ενδιαφέροντος στην πόλη και στην ενδοχώρα της Λευκάδας, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ακολουθήσει και μέσω εφαρμογής κινητών τηλεφώνων που ήδη αναπτύσσεται.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη της Λευκάδας θα πραγματοποιηθούν δυο δράσεις. Το πρωί της Κυριακής στις 10:30 διοργανώνεται ποδηλατάδα με σημείο εκκίνησης το πάρκο της παραλίας και διαδρομή τον γύρο της Γύρας. Το απόγευμα της Κυριακής στις 18:30 διοργανώνεται περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης με σημείο εκκίνησης το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στα σημεία ενδιαφέροντος της διαδρομής.

Ο Δήμος Λευκάδας καλεί φορείς, σχολεία και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους και κάθε ενδιαφερόμενο για ευρεία συμμετοχή στις δράσεις, ενισχύοντας το μήνυμα για μια βιώσιμη Λευκάδα.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Στη φετινή δράση συμμετέχουν 48 χώρες και περισσότερες από 2800 πόλεις, μεταξύ των οποίων 74 ελληνικές.