Οι «Νυχτερινές Συνομιλίες» της Χρυσούλας Γεωργούλα – Ζαβιτσάνου στο Studio Κυψέλης

Σε ένα μπαλκόνι πολυκατοικίας της Κυψέλης, κάθε βράδυ η Σωτηρία, νοσηλεύτρια σε νευρολογική κλινική, συνομιλεί με τους δαίμονές της. Γέννημα θρέμμα μιας κοινωνίας που αποδιοργανώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, μιλάει για τους τροφίμους της κλινικής και τους συνεργάτες της. Ποιος είναι ο ασθενής και ποιος ο θεραπευτής; Ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα; Ποια αόρατα νήματα εξωθούν τους ανθρώπους στη βαρβαρότητα; Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από όλη αυτή τη σπατάλη ζωής; Ποιος θα βάλει το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων και ποιος θα σηκώσει τον σταυρό;

Κείμενο: Χρυσούλα Γεωργούλα

Σκηνοθεσία: Νίκος Ξυθάλης

Σκηνικά: Μαρία Δρακοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγέρης

Φωτισμοί: Λάκης Κυρλίδης

Φωτογραφίες: Κώστας Βολιώτης

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Ερμηνεύει η Νανά Δόμβρου
 

Ημέρα & ώρα παράστασης

Κάθε Τετάρτη στις 19.15

Πρεμιέρα: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

 
Τιμές εισιτηρίων

 Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Ειδική τιμή για ομαδικές κρατήσεις

 
Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες

Τηλ θεάτρου: 210 8819571

 Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη                             

Τηλ: 210 8819571

Πρόσβαση στον χώρο
Με τα τρόλεϊ 2, 4 (στάση Ζακύνθου)
Με το λεωφορείο 022 (στάση Ζακύνθου)
Social media
~~~
Η Χρυσούλα Σ. Γεωργούλα – Ζαβιτσάνου γεννήθηκε στην Πλατανούσα Ιωαννίνων και ζει στην Αθήνα. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής της ΣΕΛΕΤΕ, εργάζεται ως οδοντίατρος στο Γαλάτσι. Είναι παντρεμένη με τον Χημικό Τροφίμων Γιάννη Ζαβιτσάνο από το Μεγανήσι Λευκάδας και έχουν μια κόρη την Εύα.
Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Χορωδίας Οδοντιάτρων, Μελών ΣΥΝΟΑ και Φίλων. Το 2007 το ποίημά της «Πέτρα» διακρίθηκε στον Α΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Γιάννης Φάτσης» και συμπεριλήφθηκε με τα υπόλοιπα διακριθέντα ποιήματα στο αναμνηστικό έντυπο «Περνούν οι μέρες» (εκδόσεις Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Το 2009 το διήγημά της «Χλόη στις ράγες» διακρίθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος της ιστοσελίδας Diavasame.gr και συμπεριλήφθηκε με άλλα διακριθέντα διηγήματα στο συλλογικό έργο 19 νέα βήματα (εκδόσεις Ελευθερουδάκη). Το 2016 δύο διηγήματά της δημοσιεύτηκαν στον συλλογικό τόμο του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών Ποίηση – Πεζογραφία (εκδόσεις Οδοντιατρικό Βήμα), και το 2017 οχτώ ποιήματά της περιλήφθηκαν στον τόμο του ομίλου Το Album των Mελών – 2 (εκδόσεις Οδοντιατρικό Βήμα). Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες schooltime.gr και Μicrosto-ry, καθώς και στο περιοδικό Οδός Τσαμαδού: Άσκηση. Το 2019 κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της Ποίησις κρύπτεσθαι φιλεί (αυτοέκδοση).