Δύο γιατρίνες στις θέσεις των αγροτικών στο Μεγανήσι (προσωρινά αποτελέσματα).

Δύο γυναίκες γιατροί, η κα Θεοδωρίδου Παρθένα και η κα Χωριανοπούλου Ειρήνη κατέλαβαν τις θέσεις αγροτικών στο νησί μας μετά την σχετική προκήρυξη. Μπορείτε να δείτε τον σχετικό πίνακα του υπουργείου ΕΔΩ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει επουδενί ότι λύσαμε το πρόβλημα των γιατρών, μιας και τα αποτελέσματα είναι προσωρινά. Τα επόμενα βήματα, για να γνωρίζουν όλοι:

α) Γίνονται οι όποιες ενστάσεις μέχρι το τέλος του μήνα (συνήθως τυπικό)

β) Μπορεί οι γιατρίνες να αποδεχτούν ή και να μην αποδεχτούν τον διορισμό. Είναι στην διακριτική τους ευχέρεια. Να σημειωθεί εδώ ότι και οι δύο είχαν ζητήσει Λευκάδα (γενικά) κι όχι Μεγανήσι. Δεδομένου ότι πληρώθηκαν όλες οι θέσεις αγροτικών στην Λευκάδα τις στέλνουν σε μας. Εν αναμονή λοιπόν σε αυτό, ελπίζουμε να αποδεχτούν.

γ) Αν όλα πάνε καλά έως εδώ υπογράφουν και η μία ξεκινάει αμέσως στο νησί (με το που τελειώνει η κα Ελένη Πάσχου, η τωρινή γιατρός μας, γύρω στις 10 Νοέμβρη). Η άλλη κάνει τον έναν μήνα στο Νοσοκομείο πρώτα.

δ) Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος, λόγω και των ελλείψεων γιατρών στο Νοσοκομείο να σκεφτούν να τραβήξουν από τα αγροτικά γιατρούς για να βγαίνουν οι εκεί εφημερίες. Θεωρητικά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, αφού απαιτούνται και οι δύο για τις εδώ εφημερίες, αλλά δυστυχώς πρακτικά αυτό ανατρέπεται εύκολα με μια απόφαση ΠΕΣΥ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του μάνατζερ του ΓΝΛ.

Η άποψή μου: κάτι τέτοιο θα ξανακυλήσει το νησί στην πρότερη ή και σε χειρότερη κατάσταση υγειονομικά. Εκεί είναι που θα πρέπει να γίνει ξεσηκωμός και επιτέλους να δραστηριοποιηθεί αυτός ο έρμος ο Δήμος, αν ενδιαφέρεται ελάχιστα για τους δημότες του, κάτι που δεν μας το απέδειξε τα τελευταία χρόνια όπου και αδιαφόρησε προκλητικά (έχουμε στα χέρια μας την ισχνή έως ανύπαρκτη σχετική αλληλογραφία…) για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και αυτό απαιτεί επαγρύπνηση. 

ε) Τέλος η θέση του μόνιμου Γενικού Ιατρού ούτε καν υπήρχε στις τωρινές προκηρύξεις! Ένας θεός ξέρει αν και πότε θα επαναπροκηρυχθεί, ώστε να υπάρχει μόνιμος ξανά γιατρός στο νησί μας, μετά τον κο Κυριάκο Κυριαζάτη.

στ) Αν κάποια από τις δύο κυρίες τελικά δεν αποδεχτεί την θέση μπαίνουμε σε άλλες διαδικασίες, χωρίς να αποκλείεται να δούμε ξανά μεσοβέζικες λύσεις με στρατευμένους ιατρούς. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στην Ελλάδα…

Ευχόμαστε όλα να πάνε κατ’ευχήν, αλλά θα το ξαναπώ: ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ!