Ο δικός μαραθωνοδρόμος!

Έχω αρκετούς φίλους (φαντάζομαι κι εσείς) που γυμνάζονται εντατικά και μερικοί από αυτούς αρέσκονται στις μακρινές αποστάσεις δρόμου, ένα επίπονο και εξαντλητικό σπορ που φέρνει κορμί και νου στα όριά του. Κάποιοι λίγοι κατορθώνουν να τερματίσουν και σε αγώνες κλασικού μαραθωνίου με έναν αξιοπρεπή χρόνο.

Ασφαλώς ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει με διαφορά ο φίλος Γιάννης Πάλμος (Χαραμής) από το Βαθύ. Ο Γιάννης, μολονότι πλησιάζει τα 50, δεν χάνει ευκαιρία να κάνει δρόμους μεγάλων αποστάσεων σε αστικά και αγροτικά τοπία, όλες σχεδόν τις μέρες του χρόνου, με αξιοσημείωτες επιδόσεις για ερασιτέχνης (εννοώ μη επαγγελματίας αθλητής). Ακόμα και στο Μεγανήσι, στις διακοπές του, όλο να τρέχει τον βλέπω -και τον χαίρομαι! Πρόσφατα συμμετείχε στον 37ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έναν αγώνα που οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20.000 (και έφτασαν τις 60.000 μαζί με ημιμαραθώνιο και μικρότερες αποστάσεις)!

 

Ο Γιάννης τερμάτισε στον εξαιρετικό χρόνο 3 ώρες κ’ 20 λεπτά στην θέση 570! Όποιοι έχουν τρέξει έστω και λίγο δρόμους αντοχής στην ζωή τους, μπορούν να αντιληφθούν πόσο δύσκολο και  σημαντικό είναι αυτό.

Θερμά συγχαρητήρια από εμάς Γιάννη, χαράς στο κουράγιο και την δύναμή σου, καλούς αγώνες στο μέλλον!

Κλείνουμε με τα λόγια του ίδιου για τον αγώνα (από το φ/β): «Κάποια στοιχεία από τον Μαραθώνιο. Έκανα 1:43″ λιγότερο από πέρυσι και ήμουν 20 θέσεις υψηλότερα (570 πρόσφατο update στη θέση). Το πέρασμα από το Μάτι με συγκίνησε όπως πέρυσι και ακόμα περισσότερο!»