Δελτίο τύπου Δήμου Μεγανησίου (γραφ. δημάρχου)

Μεγανήσι, 27/11/2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Σχετικά με λεκτική επίθεση στο Δήμαρχο & Δημοτικούς Συμβούλους από Δημοτική Σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Μεγανησίου ”

Πρωτίστως θέλουμε να εκφράσουμε το βαθύτατο αποτροπιασμό μας και τον προβληματισμό μας, για την αναίτια, στα πλαίσια της όποιας λογικής και ευπρέπειας, επίθεσης προς τους Συμβούλους και το Δήμαρχο Μεγανησίου Παύλο Δάγλα και να ενημερώσουμε όλους τους θιασώτες της συμπεριφοράς αυτής ότι ούτε θα μας φοβίσουν, ούτε θα σταματήσουν την υλοποίηση του έργου μας.

Η προγραμματισμένη Οικονομική Επιτροπή για τις 26 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 ξεκίνησε κανονικά με παρόντες τους Δάγλα Λάμπρο-Νικόλαο, Κατωπόδη Διονύσιο, Καββαδά Κωνσταντίνο, πρόεδρο τον Δήμαρχο Δάγλα Παύλο, γραμματέα τον Παναγιώτη Μάντζαρη και εισηγήτρια τη Σπίγγου Γεωργία. Η κα Καββαδά Έλλη προσήλθε με μικρή καθυστέρηση. Η συνεδρίαση εξελίχθηκε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, το πρώτο θέμα ήταν διαδικαστικό (κατά το οποίο η κα Καββαδά δεν ήταν παρούσα) και έληξε με όλους τους παρόντες να υπογράφουν, ως επιβάλλεται, στο βιβλίο πρακτικών.

Βγαίνοντας από το κτίριο η κα Καββαδά Έλλη άρχισε πρώτα να προσβάλλει, εν εξάλλω κατάσταση, λεκτικά τους συμβούλους και μετά στράφηκε προς το Δήμαρχο Παύλο Δάγλα όπου και ακολούθησε μία άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση με χυδαίες εκφράσεις και επίθεση με πρόθεση χειροδικίας. Το όλο συμβάν έληξε αφενός λόγω της παρέμβασης ψυχραιμότερων παρισταμένων και αφετέρου λόγω της ήρεμης αντιμετώπισης που επέδειξε απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση ο Παύλος Δάγλας.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την έλλειψη ψυχραιμίας, την εμπάθεια και το μίσος που κάποιοι εντέχνως καλλιεργούν με απώτερο σκοπό, προφανώς, τις επόμενες εκλογές. Αυτές οι πρακτικές και οι συμπεριφορές κατασκευασμενων εντάσεων, χωρίς να υπάρχει αίτιο, είναι πρακτικές που δεν έχουν θέση και δεν αρμόζουν ούτε στο Μεγανήσι ούτε στους Μεγανησιώτες.

Εμείς πορευόμαστε με μοναδικό στόχο την πρόοδο του τόπου μας!