Τον όρκο του τμήματός αποφοίτησης Ιστορικού-Αρχαιολογικού απάγγειλε ο Άρης Κατωπόδης!

Τον Άρη Κατωπόδη τον πρωτογνωρίσαμε μέσα από τις παραστάσεις του Καραγκιόζη τις οποίες και ανέβαζε, μικρό παιδί ακόμα τα καλοκαίρια. Μάλιστα αυτές είχαν ενταχθεί επί σειρά ετών στο Πολιτιστικό καλεντάρι του Δήμου μας και είχαμε κάνει σχετικά αφιερώματα.

Ο Άρης, γιος του αγαπητού Φώντα, δεν έπαψε ποτέ να είναι μια δραστήρια και πολυσχιδής προσωπικότητα και να προοδεύει σε πολλούς τομείς της ζωής του (πχ θέατρο). Έτσι αρίστευσε στο σχολείο και πέρασε σε εξαιρετική σειρά (20ος) στο Πανεπιστήμιο Αθήνας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας το 2015. Ήταν μέσα στην καρδιά της κρίσης, για την οποία μίλησε σε συνεντεύξεις εκπροσωπώντας την γενιά του, τις οποίες και καλύψαμε, όπως ΕΔΩ.

Στις σπουδές του ακολούθησε την κατεύθυνση της Ιστορίας και εξειδικεύτηκε στην μελέτη της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού υπό οθωμανική και βενετική επικυριαρχία. Έφερε σε πέρας την πρακτική του στα Γενικά Αρχεία του Κράτους νομού Λευκάδος και κέρδισε πλήθος προπτυχιακών διακρίσεων χάρη στην δουλειά του, η οποία επικεντρώθηκε στην έρευνα γύρω από ζητήματα που αφορούσαν την πολιτική, την εκκλησία και την κοινωνία, του υπό ξένη κυριαρχία ελλαδικού χώρου και ιδίως των Ιονίων Νήσων.

Το 2019 ολοκλήρωσε τις σπουδές του με γενικό μέσο όρο 9,04 (Άριστα) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών του έκανε την ύψιστη τιμή, να του αναθέσει την απαγγελία του όρκου, κατά την ορκωμοσία που έλαβε χώρα στην κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου στις 4 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα με την αποφοίτησή του και κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη στο διεθνώς αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ με τίτλο «Νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία και ιστορία της τέχνης» όπου και διεξάγει έρευνα η οποία αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, υπό την εποπτεία της σπουδαίας ακαδημαϊκού Μαρίας Ευθυμίου.
Το ΜΤ, έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο του νέου αυτού Μεγανησιώτη, τον παρουσιάζει με περηφάνια ως πρότυπο για τους νέους ανθρώπους και του εύχεται ολόθερμα κάθε επιτυχία στα νέα ερευνητικά του πεδία, αλλά και στις τέχνες που τόσο αγαπάει! Ο Άρης έχει πολλά και μεγαλύτερα ακόμα να προσφέρει στην γενέτειρά του!