Και νέα φωτιά χτες στον σκουπιδότοπο! Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Αυτό που συμβαίνει στον σκουπιδότοπο το τελευταίο διάστημα αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού! Πώς γίνεται να ξεσπάνε (τρεις φορές τους τελευταίους δύο μήνες, αν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα) αλλεπάλληλες πυρκαγιές στην Σχίζα την στιγμή που ο καιρός είναι και παραμένει βροχερός και οι θερμοκρασίες σχετικά χαμηλές; Θαύμα, θαύμα!

Χτες είχαμε μία ακόμα πυρκαγιά (η φωτογραφία τραβηγμένη από καΐκι, άρα μακρινή) εν μέσω νεφών, κάτι που ανάγκασε κατοίκους να το καταγγείλουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την πληροφόρησή μας.

Και βέβαια καλή είναι η μεταφυσική και καλό είναι και το χιούμορ, ωστόσο η κατάσταση στην Σχίζα αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα. Και ως τέτοια έχει μόνο δύο εξηγήσεις:

α) ή κάποιος προσπαθεί να κάψει τα σκουπίδια και ο θεός του κάνει χαλάστρα κάθε φορά που το επιχειρεί

β) ή κάποιος περιμένει το δελτίο καιρού για να ανάβει λίγο νωρίτερα από την βροχή φωτιές, ώστε να κάνει ο θεός κατόπιν τον πυροσβέστη!

Διαλέξτε και πάρτε.

Θυμίζω για πολλοστή φορά ότι ο πρώην ΧΥΤΑ και πλέον ΧΑΔΑ θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει αδειάσει από σκουπίδια για να προχωρήσει η αποκατάσταση, η τοποθέτηση μεμβρανών κτλ, ενώ θα έπρεπε να είχε λήξει από το 2015 τουλάχιστον και η προμήθεια των μηχανημάτων- οχημάτων του ΣΜΑ. Ούτε ΣΜΑ βλέπουμε, ούτε τα σκουπίδια μεταφέρονται, μόνο θάβονται και πυρπολούνται.

Δείτε και που έχουν φτάσει τα σκουπίδια από μια παραθαλάσσια άποψη:

Σημ. η φωτό στην προμετωπίδα είναι αρχείου, η δε τελευταία προ ολίγων ημερών.