Πρώτες αντιδράσεις στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για την σύσταση ΦΟΔΣΑ με Λευκάδα – Μεγανήσι

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα μετέτρεψαν το πανέμορφο τόπο μας σε χωματερή ενός μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας.
      -Μετά το Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, το Αίγιο, σειρά είχε η Λευκάδα και πιθανόν το Μεγανήσι.
-Ποια πόλη ή Δήμος ακολουθεί;  -Θα δούμε.  
 
     Την Κυριακή 8.12.2019 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στη Βόνιτσα.
      Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είστε υπάλληλος του Δημάρχου, ο οποίος σας πρότεινε για τη τιμητική αυτή θέση.  
        Μου αφαιρέσετε το λόγο γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Δημότες ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. –Από που αντλείτε το δικαίωμα αυτό κ. Στούπα;
      Μου αφαιρέθηκε ο λόγος τη στιγμή που άρχισα να διαβάζω το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του ΧΥΤΑ. -Τυχαία; Oχι βέβαια……..

       Τιμή μου κ. Στούπα, που με αποβάλλετε από την αίθουσα. Το είχε κάνει και ο προκάτοχος σας κ. Μπαλατσούρας στη Κατούνα. Τότε είχα πει θα φέρετε σκουπίδια από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία.  Δυστυχώς επαληθεύτηκα. 
 
          Το ζήτησα με αίτηση μου και ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης αρνήθηκε να μου το δώσειΤυχαία; Oχι βέβαιαΤο πήρα όμως από άλλη υπηρεσία. Τι να κάνουμε; Τριάντα χρόνια στη Δημόσια Διοίκηση είμαι.  Κάποιοι αυτό το αγνοούν. Τους προτείνω να εξακολουθήσουν να το αγνοούν.
       Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν και μελετήσουν ολόκληρο το πρωτόκολλο αυτό. Εκτίμησα τι θα συμβεί. Φωτοτύπησα την πιο σπουδαία σελίδα. Ζήτησα επίμονα να μου δοθεί χρόνος να τη διαβάσω. Τη μοίρασα σε πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους. Παρακάλεσα τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Βίτσα να τη διαβάσει-Δεν το έπραξε. 
 
       Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ για τη μεταφορά 12.000 τόνους σκουπίδια από τη Λευκάδα ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης κάλεσε τους αρχηγούς των παρατάξεων να τους ενημερώσει.
     Στη συνάντηση αυτή και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, ΟΦΕΙΛΕ ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης να θέσει υπόψη όλων το πρωτόκολλο αυτό. Δεν το έπραξε. Το ομολόγησε ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κασόλας λέγοντας δεν το γνωρίζωΟυδείς θεωρώ έχει τη γνώμη ότι ήταν παράλειψη του. 
        Είναι πολιτικά θλιβερό και απαράδεκτο Δήμαρχος να παραποιεί την αλήθεια, να λέει ψέματα, να παραπληροφορεί τους ανημέρωτους Δημοτικούς Συμβούλους για ένα τόσο σοβαρό θέμαΤο γράφω όσο ευγενικά μπορώ.
  -Εξαπατήσατε πολιτικά τους Δημότες Δήμαρχε κ. Αποστολάκη προεκλογικά το 2014 και το 2019.   
   -Από που αντλείτε το δικαίωμα αυτό κ. Δήμαρχε;
Αγαπητοί Αναγνώστες
       Άφωνοι και υποστηρικτές της μεταφοράς των σκουπιδιών της Λευκάδας ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Δημοτική Ενότητα Παλαίρου. Άφωνος ο πρώην Πρόεδρος της Παλαίρου κ. Στάχτιαρης. Άφωνος ο νυν Πρόεδρος της Παλαίρου κ. Ρούφης.  
       –Περίεργη, τουλάχιστον, πολιτικά  η στάση του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ και επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα.
   –Αρνητική έκπληξη  η θετική ψήφος των μελών της παράταξης του κ. Μασούρα.
 
         Συγχαρητήρια από καρδιάς στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φερεντίνο και στον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικό Σύμβουλο κ. ΜωραΐτηΨήφισαν ΟΧΙ στη μεταφορά των σκουπιδιών της Λευκάδας στο ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.
 
        -Αν έχετε το πολιτικό ανάστημα κ. Αποστολάκη, κ. Κασόλα και κ. Μασούρα πάρτε απόφαση να γίνει ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.  
      –Νομικά προβλέπεται και πολιτικά επιβάλλεται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να  μιλήσουν οι κάτοικοι της περιοχής.
-Ύστερα από όλα αυτά θεωρώ ότι έπραξα το καθήκον μου. 
-Είμαι βέβαιος ότι θα μπορώ να κοιτάω τους Δημότες και κυρίως τις επόμενες γενιές στα μάτια.
-Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους της ΔΕ Παλαίρου ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ.
-Να θελήσουν τούτη την ύστατη ώρα ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.  
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ……..
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 
          Φίλε Τάκη Βίτσα (αν μου επιτρέπεις) είναι προτιμότερη η αξιοπρεπής ανεξαρτητοποίηση σου από τη Δημοτική παράταξη του Δημάρχου κ. Αποστολάκη από τον βέβαιο πολιτικό σου διασυρμό. Η απόφαση είναι δική σου. 
        Έρχονται και άλλα θέματα. Πήγαινε σε παρακαλώ στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ζήτησε τη μελέτη της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων του έργου: “Εγκαταστάσεις και Βιολογικός Καθαρισμός   Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς”. Σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις.
——————————————————————————————————————————-
Δημοτική παράταξη «Συμφωνία Ελπίδας»: Ενημέρωση για το αποψινό ειδικό δημοτικό συμβούλιο ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ με θέμα: ΧΥΤΑ Παλαίρου/ΦΟΔΣΑ -ΒΙΝΤΕΟ
Η Δημοτική παράταξη «Συμφωνία Ελπίδας», με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Μασούρα, συνεπής στις δεσμεύσεις της για διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση των δημοτών, αφενός δημοσιοποιεί το ΒΙΝΤΕΟ (αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά) του δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε απόψε 8.12.2019 και αφετέρου γνωστοποιεί τις θέσεις της παράταξης πάνω στο θέμα: ΧΥΤΑ Παλαίρου/ΦΟΔΣΑ
Αναλυτικά….
ΧΥΤΑ Παλαίρου/ΦΟΔΣΑ 
           Στο σημερινό συμβούλιο συζητήθηκε αφενός το ζήτημα της σημερινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Παλαίρου, καθώς και η ένταξη του Δήμου μας σε φορέα διαχείρισης απορριμμάτων με τους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου.
           Η θέση της παράταξής μας ήταν επί της αρχής θετική, καθώς θεωρούμε ότι αυτή είναι η αληθινά υπεύθυνη θέση, η οποία είναι η καλύτερη από την εναλλακτική της ένταξης στον ενιαίο φορέα Αιτωλοακαρνανίας, από πλευράς κόστους (για τους δημότες), ουσιαστικής συμμετοχής και εκπροσώπησης του δήμου μας. Άλλωστε, η υποδοχή απορριμμάτων θα μπορούσε να γίνει και με την ένταξη στον άλλον φορέα……….
Η παράταξή μας έθεσε στο ίδιο πλαίσιο δύο ουσιαστικά ζητήματα:
    -Της αύξησης των μέτρων ελέγχου της καλής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, πράγμα επείγον και αναγκαίο, ιδίως ενόψει της επιβάρυνσής του με τα νέα δεδομένα. Δυστυχώς, από τη συζήτηση δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η κατάσταση είναι όπως θα έπρεπε αυτή τη στιγμή, ενώ οι άλλες δύο παρατάξεις δεν έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία προς αυτήν την κατεύθυνση.
       -Δεύτερον, της κατάρτισης προγραμματικής συμφωνίας κοινών δράσεων τοπικής ανάπτυξης με το δήμο Λευκάδας, για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των δύο περιοχών και των συνεργασιών που μπορούν να προκύψουν.
 
Τέλος, η παράταξή μας υλοποιώντας την προεκλογική της δέσμευση, προέβη με ίδια μέσα σε απ’ ευθείας μετάδοση της συνεδρίασης του Δ.Σ. διαδικτυακά.
 

Δείτε την επίμαχη συνεδρίαση:

Geplaatst door Δημήτρης Μασούρας op Zondag 8 december 2019

Πηγή: Prisma 91,6