Με 7-6 ψήφους πέρασε στο ΔΣ η απόφαση για την συμμετοχή στον ΦΟΔΣΑ με Βόνιτσα-Λευκάδα.

Πραγματοποιήθηκε το 2ο ΔΣ, με κύριο θέμα την συμμετοχή του δήμου μας στον ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων). Παρά τις τεκμηριωμένες και λογικές ενστάσεις  του συνόλου της Αντιπολίτευσης που ζήτησε κυρίως αναβολή για το θέμα, ενημέρωση αιρετών και κόσμου και εξασφάλιση για εχέγγυα και ασφαλιστικές δικλείδες για την συμμετοχή του μικρού μας δήμου στον ΦΟΔΣΑ, η δημοτική αρχή προχώρησε εσπευσμένα στην ψήφιση της σχετικής απόφασης. Η έβδομη ψήφος που απαιτήθηκε προήλθε από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζων αντιπολίτευσης κο Θανάση Κονιδάρη, μολονότι ο ίδιος είχε εγείρει στην τοποθέτησή του τις ίδιες ενστάσεις με τους υπόλοιπους συμβούλους. Παράξενες εποχές (ή ίσως απλά μία από τα ίδια…)

Δείτε τα σχετικά βίντεο:




Αργότερα βγήκε και «δελτίο τύπου» (τα εισαγωγικά διότι σύμφωνα με την πάγια τακτική της δημοτικής αρχής το τελευταίο διάστημα, το κείμενο αναρτάται μόνο στο φ/β (!) και δεν στέλνεται στον εγχώριο (ή σε άλλο) Τύπο!) από τον δήμο:

Δήμος Μεγανησίου
Δελτίο Τύπου
____________________

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας ενημερώνουμε ότι στη 2η Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε 5 Ιανουαρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγανησίου συζήτησε και ενέκρινε την ένταξη του Δήμου μας στο νέο ΦΟΔΣΑ Δήμου Λευκάδας, Π.Ε Λευκάδας, Π. Ι. Ν & Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η σύσταση του νέου ΦΟΔΣΑ θα συμβάλει αποτελεσματικά στην υλοποίηση του στόχου του Δήμου Μεγανησίου για βιώσιμη οικονομική και οικολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων του.
Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που θα επιλύσει το μείζον θέμα των απορριμάτων τόσο στο παρόν όσο και στο άμεσο μέλλον.

Υπέρ της απόφασης ένταξης ψήφισαν οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι :
Κατωπόδης Γεράσιμος, Δάγλας Λάμπρος – Νικόλαος, Κατωπόδης Διονύσιος, Καββαδάς Κωνσταντίνος, Πολίτη Ακριβούλα, Μάντζαρης Γρηγόριος και Κονιδαρης Αθανάσιος.

Ο Δήμαρχος
Δάγλας Παύλος

 

Η γνώμη μας: ασφαλώς κάνει καλά και χαίρεται και πανηγυρίζει ο κός δήμαρχος! Κι αυτό διότι είναι ο ίδιος που δημιούργησε το τρομερό αδιέξοδο στην διαχείριση των σκουπιδιών του νησιού αυτά τα πέντε χρόνια. Οπότε, δύο περιπτώσεις υπάρχουν. Ή ο νέος ΦΟΔΣΑ θα λειτουργήσει τελικά και θα του λύσουν ολικά ή εν μέρει το πρόβλημα απ’ έξω ως από μηχανής θεοί, ή που θα αποτύχει και εύκολα θα πετάξει ο δήμαρχός μας το μπαλάκι στους απ’ έξω. Απλό.