Ο βουλευτής για τα μέτρα στην γέφυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 24 Μαρτίου 2020

Θανάσης Καββαδάς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Σώματα Ασφαλείας για την εφαρμογή των μέτρων ελέγχου στη Γέφυρα»

– Τηλεδιάσκεψη με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

 

Στη Γέφυρα βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να δει από κοντά την πορεία υλοποίησης των μέτρων της Κυβέρνησης για περιορισμό της κυκλοφορίας.

Επιτόπου συνάντησε τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Γαβρίλη, τον Διευθυντή της Τροχαίας, κ. Επαμεινώνδα Κατωπόδη, τον επικεφαλής της επιτόπου δύναμης του Λιμενικού Σώματος, Ανθυπασπιστή Ιωσήφ Ναστούλη, καθώς και στελέχη των σωμάτων που πραγματοποιούσαν ελέγχους στα διερχόμενα οχήματα.

Διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες ως επί το πλείστον συμμορφώνονται με τα μέτρα, ενώ με συνεργασία Αστυνομίας και Λιμενικού, οι έλεγχοι στη γέφυρα απέτρεψαν την είσοδο στο νησί στους μη έχοντες τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα. Επίσης, βεβαιώθηκαν και οι σχετικές παραβάσεις, που στόχο έχουν να εμπεδωθεί η ανάγκη τήρησης των μέτρων προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Ο Βουλευτής συνεχάρη τους Αστυνομικούς και τους Λιμενικούς, που δίνουν αυτή τη μάχη, που είναι διαρκώς στο δρόμο και ελέγχουν και επιβάλλουν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Επίσης, τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας που και αυτό με όλες του τις δυνάμεις συμβάλλει στην τήρηση των μέτρων. Επεσήμανε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν το σεβασμό μας και το ευχαριστώ μας, καθώς υπερασπίζονται με αυταπάρνηση τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής επικοινώνησε με τηλεδιάσκεψη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Ιωάννη Μπάκαβο, με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Λευκάδα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και την κατάσταση του ασθενούς. Σύμφωνα με τον Διοικητή, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία και παρακολούθηση στο νοσοκομείο αναφοράς στην Πάτρα, ενώ ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του.

Ο κ.Καββαδάς επισήμανε την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων και των οδηγιών που έχουν δοθεί από την Κυβέρνηση, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και επεσήμανε την απόλυτη ανάγκη να τηρηθεί απαρέγκλιτα η σύσταση «Μένουμε Σπίτι».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 24 Μαρτίου 2020

 

Μήνυμα του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Αθανάσιου Καββαδά για την Επέτειο του 1821 – Αύριο υψώνουμε στα σπίτια μας την Ελληνική Σημαία

 

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Η φετινή επέτειος της μεγάλης εθνικής εξέγερσης του 1821 βρίσκει τη χώρα μας σε πόλεμο.

Σε έναν πόλεμο ιδιόμορφο, απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, μια ασύμμετρη απειλή που εισβάλει ύπουλα, ενεργεί αθέατα, κλονίζει την κοινωνία και την οικονομία και, το χειρότερο, κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Όμως απέναντι σε αυτόν τον εχθρό δεν είμαστε ανοχύρωτοι:

Έχουμε τα παραδείγματα της Ιστορίας μας, που μας έχει διδάξει ότι αν με εθνική ομοψυχία, με ενότητα και θάρρος ορθώσουμε ανάστημα, μπορούμε να νικήσουμε – και θα νικήσουμε.

Οι σημερινοί ήρωες είναι διαφορετικοί, είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων μας που δίνει τη μάχη της πρώτης γραμμής, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και όλοι όσοι εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες για να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Είμαστε και όλοι εμείς, που θυσιάζουμε την προσωπική μας ελευθερία, που μένουμε σπίτι για το κοινό καλό, για την προστασία τη δική μας, αλλά και κάθε συνανθρώπου μας.

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Πριν σχεδόν 200 χρόνια το Έθνος μας ενώθηκε στη Μεγάλη Εξέγερση, απέναντι σε έναν εχθρό φαινομενικά ανώτερο, μια τεράστια αυτοκρατορία που επί 400 χρόνια τυραννούσε τους Έλληνες Χριστιανούς.

Πολεμήσαμε και δείξαμε το δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας σε δεκάδες άλλα Έθνη, γίναμε το πρότυπο που αγαπήθηκε και υμνήθηκε, που γέννησε τη λέξη «Φιλέλληνας».

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το αλησμόνητο Έπος του ’21.

Δίνουμε σήμερα τον νικηφόρο αγώνα μας, με τη χάρη της Θεοτόκου, για να μη λείπει κανείς από την μεγάλη γιορτή.

Φέτος, δεν θα έχουμε τη χαρά να δούμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν, όμως κανείς δεν θα γιορτάσει μόνος: ας υψώσουμε όλοι στα σπίτια μας την Ελληνική Σημαία, σε μια συμβολική κίνηση ενότητας, μνήμης και ελπίδας.

Χρόνια Πολλά, Με Υγεία για όλους