Αρνητικό, όπως αναμενόταν, το τεστ του φοιτητή με την υποψία κρούσματος.

Αρνητικό στον κορονοϊό βγήκε το τεστ του φοιτητή για τον οποίο υπήρχε υποψία κρούσματος (είχε έρθει σε επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα στην Αθήνα). Ο φοιτητής και όλη του οικογένεια παρέμεινε σε 14ήμερη καραντίνα, όπως προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Όλο αυτό το διάστημα δεν εμφάνισαν καν συμπτώματα, οπότε το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Έτσι το Μεγανήσι παραμένει αλώβητο για την ώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσει η επαγρύπνηση όλων σχετικά με τις προφυλάξεις και τις κοινωνικές αποστάσεις.

Κι ένα επιπλέον σχόλιο: αναμενόμενο το αποτέλεσμα του τεστ, πράγματι, όχι όμως και κάποιες συμπεριφορές που υπέπεσαν στην αντίληψή μου. Και τώρα που μπορώ να μιλήσω πιο άνετα (όλο αυτό το διάστημα απείχα ψύχραιμα από τον σχολιασμό), να συμβουλέψω το εξής απλό και ανθρώπινο. Όταν ακούγεται κάποιο κρούσμα ή έστω υποψία κρούσματος στο νησί, ας μην σπεύδουν κάποιοι να γίνουν ανθρωποφάγοι (είδα κάμποσους τέτοιους αυτό το διάστημα). Σε τελική ανάλυση δεν υπάρχει άνθρωπος που να επιθυμεί να νοσήσει ή να κολλήσει συνανθρώπους του. Επίσης καθένας από εμάς σε μια πανδημία είναι δυνητικός ασθενής. Ας το έχουμε κατά νου.

Προφυλασσόμαστε, μένουμε σπίτι, προσέχουμε εμάς και τους δικούς μας, ακολουθούμε τους κανόνες και δεν κανιβαλίζουμε, αλλά είμαστε αλληλέγγυοι με τους συνανθρώπους μας. Αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από τα ζώα.