ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι δικαιούχοι των 800 ευρώ!

Να σταματήσει το Υπουργείο Εργασίας να τους κοροϊδεύει!

 

Η κυβέρνηση κάτω από την αποφασιστική διεκδίκηση των Σωματείων   υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει χιλιάδες εργαζομένους, που αρχικά τους είχε εξαιρέσει, στους δικαιούχους των 800 ευρώ. Οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος καθορίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση στις 22/04/2020. Στην ίδια Απόφαση καθορίστηκε και ο χρόνος πληρωμής στους δικαιούχους που αρχικά ορίστηκε για τις 13 Μάη.

Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα έχει πληρωθεί μόνο ένα μέρος των δικαιούχων καθώς ένα σημαντικό κομμάτι των δικαιούχων ακόμη περιμένει να λάβει το επίδομα, χωρίς το υπουργείο Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός και υφυπουργός, να δίνουν καμία ενημέρωση πότε θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των 800 ευρώ.

Η δικαιολογία που διαρρέουν από το υπουργείο Εργασίας, για τη μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής των 800 ευρώ, είναι ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και διασταύρωσης της ορθότητάς τους.

Απαιτούμε το Υπουργείο Εργασίας να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να πληρωθούν οι χιλιάδες συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό, άνεργοι που περιμένουν να μπουν από τον Μάιο στους λογαριασμούς τους τα χρήματα!

 

Τα Δ.Σ.