Ανακοίνωση συλλ.Ι.Υ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

Συνάδελφοι , -σσες

 

Καταδικάζουμε το νομοσχέδιο   «χουντικής κοπής» που προετοιμάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τους εργοδότες μεγαλοεπιχειρηματίες για να ποινικοποιήσουν την αντίσταση του λαού και των εργαζομένων, σε μια περίοδο που πάνε να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής τους κρίσης πάνω μας για άλλη μια φορά.

            Η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να φέρει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζόμενων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους!

Το νομοσχέδιο έρχεται τη στιγμή που όλοι μας αντιμετωπίζουμε την  πραγματικότητα της ανεργίας, των απολύσεων, της εργασίας με μισθούς πείνας και αυτή την πραγματικότητα μας την παρουσιάζουν για κανονικότητα.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα.  Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Καλούμε τους εργαζόμενους να ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να συμμετέχουμε ενεργά στην δράση τους και κάτω από την σημαία των δικών μας αναγκών να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

            Το Δ.Σ.