Ανακοίνωση Κατερίνας Καββαδά

19/7/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι και συνδημότες

Παρά την λεπτομερή προετοιμασία μου για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο ειδικά για το θέμα της μαρίνας, δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή μου λόγω ατυχήματος που είχα κατά την διαδρομή προς το λιμάνι Νυδρίου για το ferryboat. Ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές αλλά ψυχικό σοκ.

Όπως πάντα έτσι και τώρα οφείλω και θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω τη θέση και άποψή μου για την καταγγελία της σύμβασης του δήμου Μεγανησίου με την Πλους Οδυσσέας Μαρίνα ΑΕ.

Η θέση μου είναι σαφής: ΝΑΙ στην καταγγελία της σύμβασης.

Ήμουν η πρώτη το 2012 που το ζήτησα. Από τότε μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε ο μισθωτής αλλά πλήθυναν οι παραβάσεις, η μη συμμόρφωση προς τους όρους της σύμβασης, η αγνόηση των αποφάσεων του Δ.Σ. και η προκλητική συμπεριφορά του εκπροσώπου της μισθώτριας.

Ενδεικτικά αναφέρω:

Πολεοδομικές παραβάσεις

Αλλαγή χρήσης του κυλικείου

Προσλήψεις προσωπικού χωρίς ενημέρωση του εκμισθωτή

Μεθόδευση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απομάκρυνσης ferryboat για εκμετάλλευση του προβλεπόμενου γι αυτό χώρου (ακόμη περιμένω απάντηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας γιατί το δέχτηκε)

Τοποθέτηση τροχοβίλλας-κοντεινερ? για επαγγελματική στέγη τρίτων (P&S) στο χώρο της μαρίνας , το οποίο εκτός από παράνομο είναι και αισθητικά απαράδεκτο σε μια από τις εισόδους του νησιού.

Τροφοδότηση παράνομα από τη μαρίνα με ηλεκτρικό ρεύμα οικοπέδου που έχει μισθώσει

Διατάραξη της ισορροπίας στην τοπική κοινωνία με αγωγές κατά επαγγελματιών οι οποίοι συνεπέστατα κατέβαλαν τα μισθώματα στο δήμο.

Και το σπουδαιότερο: Η μισθώτρια εταιρεία έχει όλες τις χρήσεις που δραστηριοποιείται ζημία η οποία συσσωρευμένη υπερκαλύπτει κατά πολύ τo μετοχικό κεφάλαιο…κοινώς η εταιρεία είναι «πεθαμένη» οικονομικά. Τυπικά μόνο υπάρχει. Η δε αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας όπου ανήκει η έδρα της, μετά την κατάθεση ισολογισμού και τη δημοσίευσή του εκδίδει πιστοποιητικό. Στην προκειμένη περίπτωση με παρατηρήσεις ετησίως για την ζημία που υπερβαίνει το μετοχικό κεφάλαιο. Και αυτεπάγγελτα η περιφέρεια έπρεπε να έχει κινήσει δικαστική διαδικασία για την παύση λειτουργίας  της εν λόγω ΑΕ. Έτσι δεν είναι κύριε Δάγλα που είστε και λογιστής ; Γιατί τραβήξατε χειρόφρενο στην υλοποίηση των αποφάσεων Δ.Σ. 2015 και 2016 για την καταγγελία της σύμβασης; Μόλις απομακρύνατε τον κ. Θανάση Κονιδάρη από τη θέση του αντιδημάρχου, ο οποίος όλα τα χρόνια έχει σαφή και σταθερή θέση για το θέμα, βρήκατε ελεύθερο πεδίο για ανορθόδοξες τακτικές. Γνωρίζετε πιστεύω ότι η μη υλοποίηση απόφασης Δ.Σ. συνιστά πειθαρχικό αδίκημα – παράβαση καθήκοντος για σας. Φυσικά και το γνωρίζετε αφού είστε εθισμένος στο να μηνύετε αιρετούς. Εδώ και ο κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος ψήφισε υπέρ της καταγγελίας. Από τη θέση του δημάρχου βέβαια και του υπογράφοντος τη σύμβαση είχε άλλη άποψη.

Για να μη κουράζω άλλο τους αναγνώστες πολύ ορθά τ Δ.Σ. σήμερα, αν και «κουτσό», στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατήγγειλε τη σύμβαση, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το 2012. Επιμένω στην πάγια θέση μου για εκμετάλλευση της  μαρίνας Βαθέως από το Δήμο Μεγανησίου και όχι την εκμίσθωσή της. Υπάρχει τρόπος, υπάρχουν ειδικοί, υπάρχει προοπτική. Για το καλό επιτέλους του νησιού και των δημοτών του.

 

Κατερίνα Σ. Καββαδά

δημοτική σύμβουλος

επικεφαλής παράταξης «Ενωτική Αναγέννηση»