Ανακοίνωση Σοφίας Αργύρη

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020,  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού μας με τρία θέματα προς συζήτηση και με το πρώτο να αφορά την καταγγελία της σύμβασης του Τουριστικού Καταφυγίου Βαθέος.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν:

 Ο κος Δήμαρχος, Παύλος Δάγλας

Ο κος Μάντζαρης Γρηγόριος

 Η κα Καββαδά Αικατερίνη

Η κα Καββαδά Έλλη

Ο κος Βρεττός Πάνος

Οι απουσίες για εμάς ήταν σημαντικές αφού το θέμα της καταγγελίας της σύμβασης του Τ.Κ Βαθέος  ΑΠΑΙΤΕΙ απαρτία, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και, το σημαντικότερο όλων, την παρουσία του Δημάρχου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις – απαντήσεις σε πολλά ζητήματα με σημαντικότερο αυτό της μη εκτέλεσης της ομόφωνης ίδιας απόφασης το 2015. Εδώ βέβαια υπάρχουν και ερωτήματα κατά πόσο αυτό αποτελεί  Παράβαση Καθήκοντος…

Η δε παρουσία του δικηγόρου του Δήμουπου έχει αναλάβει την υπόθεση ήταν εξίσου απαραίτητη προκειμένου η απόφαση να έχει νομική υπόσταση και να μην καταλήξει πάλι σε κάποιο συρτάρι.

 

Αμέσως μετά την έναρξη της συνεδριάσεως η επικεφαλής της παράταξης μας κα. Αργύρη προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση :

 

Προς Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

 

Την  Τετάρτη 15 Ιουλίου λάβαμε πρόσκληση για Δημοτικό Συμβούλιο με πρώτο θέμα τη λήψη απόφασης για καταγγελία και λύση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης του Τουριστικού Καταφυγίου Βαθέος στην Πλους Οδυσσέας Μαρίνα. 

Το γεγονός για λήψη απόφασης μας ξάφνιασε γιατί σε συζήτηση που είχαμε προ ημερών  με τον Αντιδήμαρχο κο.Δάγλα  πήραμε διαφορετικές πληροφορίες, μάθαμε ότι θα <<προχωρούσε>>   η απόφαση του 2015 για το θέμα   και δεν χρειαζόταν κάτι νέο . Γι’ αυτό και μόνο θα ήταν σωστό και ο δικηγόρος του Δήμου να έπαιρνε μέρος στη σημερινή μας συζήτηση.

  1. Επειδή οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να διεκπεραιώνονται άμεσα κάτι που σκανδαλωδώς δεν έγινε στην προ πενταετίας  ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση με το ίδιο ακριβώς θέμα για το Τουριστικό Καταφύγιο ΒαθέοςΕΝΩ την ίδια ώρα 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούνται σε προκαταρκτική εξέταση μόνο και μόνο γιατί ψήφισαν κατά συνείδηση και τόλμησαν να ζητήσουν μείωση των τελών στο Μεγανήσι.
  2. Επειδή ενημερώσαμε εγκαίρως ότι σύμβουλος της παράταξης μας αδυνατεί να παρευρεθεί στη συνεδρίαση σήμερα και ζητήσαμε αλλαγή ημέρας και ώρας (ας γίνει το συμβούλιο την επομένη ημέρα, αύριο)  προκειμένου σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν,και είναι σημαντικότατα, να μην λείπει κανείς , ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό.
  3. Επειδή προκλητικότατα η εισήγηση που λάβαμε, τελικά, την Παρασκευή για το συγκεκριμένο θέμα έλεγε ότι εισήγηση δεν θα είχαμε  αλλά θα την  ακούγαμε την ημέρα της συνεδρίασης. Τακτική που έχουμε όλοι καταδικάσει στο παρελθόν, τακτική που μας  αφαιρεί τη δυνατότητα ενημέρωσης μας για τις νεότερες εξελίξεις, συζήτησης  μεταξύ μας αλλά και δικής μας έρευνας .
  4. Επειδή μετά από 5 μήνες τηλεδιασκέψεων, χωρίς κατάθεση και ανάπτυξη θεμάτων προ ημερησίας αλλά  και ερωτημάτων  ερχόμαστε εδώ σήμερα και Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ για λόγους υγείας όπως άκουσα αφού καταθέτει και βεβαίωση ιατρού.

Μέσα σε μια πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση, μετά από τόσο καιρό το να είμαστε εδώ με τόσα σοβαρά θέματα και προβλήματα  και να λείπει ο Δήμαρχος που θα μπορούσε να μας δώσει και διευκρινήσεις για την απόφαση του 2015;;;

Για τα ανωτέρω ζητώ να τεθεί προς ψήφιση ΑΝΑΒΟΛΗ  διαφορετικά  αποσύρομαι από τη συνεδρίαση και παρακαλώ οι λόγοι να καταγραφούν στα πρακτικά των αποφάσεων.

Σας ευχαριστώ

Υπέρ της αναβολής ψήφισαν  η κα. Αργύρη και ο κος Δάγλας Ανδρέας οι οποίοι και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση αφού οι υπόλοιποι σύμβουλοι ψήφισαν να συνεχιστεί κανονικά το Συμβούλιο με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Το αίτημα μας για αναβολή και τελικά η αποχή μας είναι μια μορφή διαμαρτυρίας στις πρακτικές εντυπωσιασμού της Δημοτικής Αρχής που προχωρά  σε πρόχειρες και βιαστικές συνεδριάσεις  και που δεν διστάζει τους διαφωνούντες να τους τιμωρεί ακόμα και  με μηνύσεις.

Τελειώνοντας ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  και από τη Δημοτική Αρχή να μην προγραμματίζουν συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια του Σαβ/κου μια που για κάποιους  συνάδελφους υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομολογουμένως δύσκολη σαιζόν.

 

Κατά τα λοιπά θα επανέλθουμε μετά την ανάρτηση της βιντεοσκοπημένης συνεδρίασης.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ