Το Μεγανήσι χάνει το αναψυκτήριο στο Φανάρι που περνάει στα χέρια της Κτηματικής.

(Πηγή:

Τη στιγμή που τα «μεγάλα» έργα, οι ασφαλτοστρώσεις, τα μπαλώματα στις λακκούβες  οι φωτογραφίσεις στα δελτία τύπου ,οι μηνύσεις-καταγγελίες  σε ότι δεν μας «αρέσει» και ο κοινωνικός διχασμός απασχολούν την μικρή μας κοινωνία και βρίσκονται στο προσκήνιο εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης που βαραίνει και το νησί μας, στο παρασκήνιο το Μεγανήσι χάνει την περιουσία του  με απόλυτη σιγή  και χωρίς καμία αντίδραση μέχρι τώρα καθώς ένα σημαντικό έσοδο του δήμου μπαίνει στην τσέπη της κτηματικής υπηρεσίας Λευκάδας, την ‘όρεξη της οποίας «άνοιξε » εδώ και χρόνια ο δήμαρχος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2014 με τις ενέργειές του , μεταξύ πολλών άλλων που στόχο είχαν τον αφανισμό της προκατόχου δημοτικής αρχής και ειδικότερα του πρώην δημάρχου , με βαρύτατη συκοφαντική δυσφήμιση και με καταγγελίες και μηνύσεις στο ελεγκτικό συνέδριο στο όνομα της «διαφάνειας», και της καταδίκης των «κλεφτών» διασύροντας  το μισό νησί και τις οικογένειές τους. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενος ο κύριος δήμαρχος δεν δίστασε να»θυσιάσει»  περιουσία του δήμου αλλά και ένα σοβαρό έσοδο στα ταμεία του.(Λες και μας περισσεύει. έχει όμως  λύση..την αύξηση των τελών…

Μεγάλο πολιτικό ζήτημα και με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την δημοτική αρχή του κου Δάγλα και τον ίδιο προσωπικά.

Η αποδοχή, απόκρυψη και πληρωμή  προστίμου ύψους 16.000 ευρώ χωρίς αποκοπή ή ένσταση όπως όφειλε να κάνει, αλλά και χωρίς ενημέρωση των συμβούλων

οι άστοχες ενέργειές του όλο αυτό το διάστημα και η μυστικοπάθεια,

η εγκληματική για τον τόπο καθυστέρηση ανάθεσης ειδικού εμπειρογνώμονα ενώ είχε οριστεί από την οικονομική επιτροπή από το 2015 αλλά και δικηγόρου  είχαν σαν αποτέλεσμα το αναψυκτήριο ¨Φανάρι» να  περνάει σήμερα στα χέρια της κτηματικής υπηρεσίας Λευκάδας.

Στο μεταξύ το Μεγανήσι έχει επενδύσει και  δαπανήσει χιλιάδες ευρω για την κατασκευή του κτιρίου  που από ότι φαίνεται «χαρίζουμε» σήμερα απλόχερα ανοίγοντας το δρόμο και για άλλα «δωράκια» στο κράτος ακολουθώντας την ίδια τακτική. Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει τίποτα για το γεγονός. Κανένα δελτίο τύπου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, και καμία ενέργεια από όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα. (Η έφεση πρέπει να κατατεθεί μέχρι το τέλος του μήνα)

Το γεγονός εμείς πληροφορηθήκαμε τυχαία. Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και έχουμε στην διάθεσή μας τα στοιχεία μέρος των οποίων δημοσιεύουμε.

Λέτε ο δήμαρχος να μην το γνωρίζει ακόμα;

Έτσι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  το Πρωτοδικείο Λευκάδας, με αφορμή υπόθεση ιδιώτη, απεφάνθη μεταξύ άλλων, σε πρώτο βαθμό, ότι το Φανάρι στο Μεγανήσι ανήκει στο ελληνικό δημόσιο , ανέκαθεν ήταν δημόσιο κτήμα και ουδέποτε ανήκε κατά κυριότητα στον δήμο Μεγανησίου

Θα περιμένουμε βέβαια και την απόφαση του εφετείου για τελεσίδικη κρίση η οποία ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι διαφορετική.

Από ότι γνωρίζουμε έπεται και συνέχεια με αντι-μηνύσεις  αγωγές, και πρόστιμα εις βάρος του δήμου.

Ετοιμαστείτε για αύξηση των τελών γιατί αυτή η νέα φιλοσοφία της δικομανίας  που μας»διοικεί» τόσα χρόνια  θα αδειάσει πολλούς κωδικούς στον προϋπολογισμό.

Κι όταν αυξάνονται τα έξοδα από που θα προκύψουν τα έσοδα; Πάντως όχι από το Φανάρι…