Τριγμοί και κόντρες στην παράταξη του κου δημάρχου. Τι λέει ο Παύλος Δάγλας

Σοβαροί τριγμοί και έριδες ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα την δημοτική αρχή και τα στελέχη της.

Έντονες διαβουλεύσεις διαμείφθηκαν το σαββατοκύριακο όταν και εκτάκτως μετέβησαν στο νησί όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με στόχο να γεφυρώσουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί κυρίως ανάμεσα στον δήμαρχο Παύλο Δάγλα και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κο Μάκη Κατωπόδη.

Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν με αφορμή (και όχι αιτία) την απαίτηση του δημάρχου κου Δάγλα να γίνει το δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση των τελών με τηλεδιάσκεψη ενώ ο Πρόεδρος ήθελε να το πραγματοποιήσει δια ζώσης.  Ακολούθως ο δήμαρχος προέβη σε καταγγελία (!) στην Αποκεντρωμένη εναντίον του κου Προέδρου φτάνοντας τα πράγματα στα άκρα. Ακολούθησαν αντιδράσεις, τηλεφωνήματα και ζυμώσεις με αποκορύφωμα αυτές του σαββατοκύριακου.Να σημειώσουμε εδώ ότι ο δήμαρχος μπορεί να επιβάλλει την πραγματοποίηση ενός συμβουλίου αλλά όχι και τον τρόπο πραγματοποίησης, αυτόν τον επιλέγει ο Πρόεδρος.

Ασφαλώς, μετά από όλα αυτά, που δεν είναι πια και μυστικό, ακούγονται έντονα φημολογίες για ανεξαρτητοποίηση (ή ακόμα και ανεξαρτητοποιήσεις). Ωστόσο δεν προτρέχουμε, μιας και μπορεί να επήλθε πυρόσβεση, αφού τα συμφέροντα κατά βάθος μπορεί να ταυτίζονται και να κάνουν τους ανθρώπους να αλλάζουν εύκολα απόψεις. Σύντομα θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι, έτσι κι αλλιώς.

Αυτό που δεν μπορεί βέβαια να αλλάξει εύκολα είναι τα υπόγεια ρεύματα στην δημοτική αρχή και οι αρχηγικές τάσεις που υπάρχουν και οι οποίες μοιάζουν να είναι η κύρια και βαθύτερη αιτία της καμαρίλας που επικρατεί, κι όχι βέβαια μια διαφωνία για τον τρόπο πραγματοποίησης ενός δημοτικού συμβουλίου. Είπαμε, άλλο η αιτία κι άλλο η αφορμή. Αναμένουμε εξελίξεις.

UPDATE!

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με τον δήμαρχο κύριο Παύλο Δάγλα μας είπε επιγραμματικά τα εξής, τα οποία και μεταφέρουμε όσο πιο πιστά μπορούμε, για λόγους αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας:

α) Αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα στην παράταξή του και ζητά να τον ρωτάμε πριν γράψουμε οτιδήποτε γι’ αυτήν.

β) Η παράταξή του εκφράζεται πρωτίστως από τον κύριο δήμαρχο και τις ανακοινώσεις του Δήμου και του δημάρχου κι όχι από το τι λέει ο καθένας μόνος του.

γ) Ο δήμαρχος πράγματι ζήτησε να πραγματοποιηθεί το σχετικό συμβούλιο και προβλέπει ο νόμος τις προθεσμίες για να γίνει αυτό.

δ) Ο ίδιος δεν εκλήθη ποτέ σε συνάντηση της παράταξής του αυτό το Σαββατοκύριακο ή το τελευταίο διάστημα.