Μονοήμερη Εκδρομή του Συνδέσμου Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ» στα Καλάβρυτα

Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ» στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σας καλεί όλους να έρθετε στην μονοήμερη εκδρομή που διοργανώνει στα Καλάβρυτα την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Είναι μία εποχή πολύ δύσκολη για όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τους νόμους αλλά και την υποχρέωση που έχουμε προς όλους, η εκδρομή θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την προστασία μας, καθώς η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους μέσα στο λεωφορείο σύμφωνα με το νόμο (ΦΕΚ Β’ 3131/28.07.2020)

Το πόσο είναι 20 € το άτομο
Και οι κρατήσεις θα πραγματοποιηθούν στους παρακάτω αριθμούς:

Φάνης Γελαδάρης: 697 7295316
Τζίνα Καββαδά: 6972324866

Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι ως εξής:

Συγκέντρωση ώρα 06.30 πμ στον Άγιο Σώστη στην Συγγρού και 06.45 π.μ στο Παναθηναϊκό Στάδιο για αναχώρηση προς τα Καλάβρυτα όπου με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φθάσουμε πρώτα στο Σπήλαιο των Λιμνών. Το εντυπωσιακό Σπήλαιο ξεχωρίζει για την ομορφιά και την ιστορία του και καταφέρνει κάθε χρόνο να παίρνει διεθνείς διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως είναι το μόνο στην Ευρώπη, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Θα συνεχίσουμε για την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας στον τόπο όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης του 1821. Θα επισκεφθούμε το σκευοφυλάκιο της Μονής όπου στεγάζονται ανεκτίμητα κειμήλια, όπως το λάβαρο της Επανάστασης, τα άμφια και η ποιμαντορική ράβδος του Παλαιών Πατρών Γερμανού, καθώς και το αδαμαντοκόλλητο Ευαγγέλιο, δώρο της Αικατερίνης της Μεγάλης της Ρωσίας.

Ακολούθως θα περάσουμε από το λόφο του Καπή όπου βρίσκεται ο «Τόπος Θυσίας», ένα από τα πιο ξεχωριστά μνημεία της πόλης το οποίο αποτελεί και Ιερό Προσκύνημα. Εκεί στις 13 Δεκεμβρίου 1943 οδηγήθηκαν και εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 ετών και πάνω.

Στα Καλάβρυτα θα έχουμε χρόνο για βόλτα στα γραφικά δρομάκια της πόλης και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε από τα μικρομάγαζα τοπικά προϊόντα όπως ζυμαρικά και γλυκά με βάση τη ροδοζάχαρη.

Τελευταίος μας σταθμός το Ιστορικό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου χτισμένο στην οροσειρά του Χελμού σε υψόμετρο 940 μ., επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού. Εκεί θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των Ιερών κειμηλίων της Μονής.

Αργά το απόγευμα θα έχουμε πορεία επιστροφής όπου με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ στην Αθήνα

Πηγή: Σύνδεσμος Μέγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ»