Από την κινητοποίηση του ΕΚ Λευκάδας έξω από το Νοσοκομείο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 12 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση αντιπροσωπίας σωματείων έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τουρισμού- Επισιτισμού, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναδείχθηκε η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο και η ΠΦΥ στη Λευκάδα ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας. Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύθηκε αποκλειστικά με την επίκληση στην ατομική ευθύνη και τώρα με το lockdown προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη για το αδιέξοδο στο λαό. Στις συνθήκες της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα προστασίας του λαού, ειδικά στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και σε άλλες τέτοιες «εστίες υπερμετάδοσης» χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα τους περιορισμούς για να περάσει τις «ανατροπές του αιώνα» με νομοθέτηση της 10ωρης δουλειάς, των απλήρωτων υπερωριών, την επί της ουσίας κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, την κατάργηση της πρόσληψης απεργοσπαστών.

Η εκρηκτική κατάσταση και η πραγματικότητα επιβάλλει την κινητοποίηση όλων για την προστασία της υγείας του λαού, κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, η στάση του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ηγεσία της ΓΣΕΕ υπονομεύει την κινητοποίηση της πάλης του λαού.

 

Διεκδικούμε άμεσα:

 

Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο- έκτρωμα με τις αντεργατικές «ανατροπές του αιώνα»

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας!

 

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής- πανεργατικής απεργίας στις 26 Νοέμβρη!