Καλό ταξίδι Βάσω…

Έφυγε σήμερα από την ζωή η γνωστή Μεγανησιώτισσα παιδίατρος Βασιλική (Βάσω ή Κούλα) Μαυρομάτη, αφού πάλεψε για μήνες με την επάρατο νόσο.

Η Βάσω (ή Κούλα όπως την είχαμε συνηθίσει), κόρη της Ζωής, μιας απλής γυναίκας του χωριού, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να σπουδάσει σε πολύ δύσκολες εποχές και υπό πολύ αντίξοες συνθήκες καθώς ήταν και παιδί χωρισμένων γονιών. Τελείωσε την Ιατρική στην Αθήνα- αριστούχος- έκανε για μερικά χρόνια το αγροτικό της στο Μεγανήσι και ειδικεύτηκε κατόπιν στην παιδιατρική δίπλα σε θρύλους όπως ο καθηγητής Ματσανιώτης. Εξάσκησε την παιδιατρική στην Λευκάδα και έγινε η παιδίατρος όλων σχεδόν των Μεγανησιωτόπουλων από την γενιά μου μέχρι και σήμερα.

Επιστήμονας άριστα καταρτισμένη και με μεγάλη εμπειρία. Χαρακτήρας έντονος, ζούσε με θέρμη και αποφασιστικότητα τις στιγμές. Επαναστατική και πρωτοπόρα για την εποχή της, δυναμική και ασυμβίβαστη, μέλος κι αυτή της «χρυσής» γενιάς και εποχής του νησιού μας.

Απέκτησε έναν γιο, τον Παναγιώτη, που σπουδάζει στην Αθήνα.

Αν και γιατρός των παιδιών μου, αν και οικογενειακή φίλη που ζήσαμε πολλές στιγμές μαζί, προτιμώ να την θυμάμαι στην παρέα μερακλωμένη. Εκεί, να χορεύει στα γλέντια τσάμικο, καλύτερα από τους άντρες. Εκεί, όπου φαινόταν όλη της η ψυχή!

Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα το Σάββατο 19/12/2020 και ώρα 11:00, στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Λευκάδος. Η ταφή θα γίνει στο Μεγανήσι.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της, ειδικά στον Παναγιώτη.

Κούλα, καλό ταξίδι…

Το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας
Το Δ.Σ. του Ι.Σ. Λευκάδας πληροφορήθηκε με οδύνη και θλίψη το άγγελμα θανάτου της αγαπημένης μας συναδέλφου Παιδιάτρου Βασιλικής Μαυρομάτη.
Μίας συναδέλφου η οποία με το απαράμιλλο προσωπικό της ήθος , την επιστημονική της επάρκεια και την αγάπη της για τα παιδιά διακόνησε την ειδικότητα της επί 35 συναπτά έτη κερδίζοντας την αναγνώριση και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.
Λόγω του οδυνηρού αυτού γεγονότος, συγκλήθηκε εκτάκτως το Δ.Σ. και απεφάσισε:
  1. Να μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων μελών του Ι.Σ. Λευκάδας προς τους οικείους της.
2.Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
  1. ΝΑ κατατεθεί εις μνήμην της αποθανούσης συναδέλφου το ποσόν των 1000,00 € υπέρ του Γηροκομείου Λευκάδας