Εμβολιάστηκαν σήμερα οι πρώτοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού στο Νοσοκομείο

Σήμερα ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται τα ραντεβού για το εμβόλιο του κορονοϊού, για τους ηλικιωμένους άνω των 85, μόνιμους κατοίκους Μεγανησίου. Τρεις συμπολίτες μας έκαναν «ποδαρικό». Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στην Λευκάδα, στο Νοσοκομείο.

Τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα εμβολιαστούν και αρκετοί ακόμα που έχουν κλείσει τα σχετικά ραντεβού.

Πριν μερικές μέρες βέβαια είχε εμβολιαστεί και η γιατρίνα του νησιού μας, μαζί με άλλους υγειονομικούς του Νοσοκομείου, ενώ έχουν εμβολιαστεί ασφαλώς και Μεγανησιώτες υγειονομικοί και όχι μόνο, στα αστικά κέντρα και αλλού.

Έχει εντωμεταξύ εκφραστεί η σκέψη από την κυβέρνηση (μετά από εύλογες διαμαρτυρίες των νησιωτών) να καλυφθούν τα μικρά νησιά με συνολικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, στον ίδιον τον τόπο, χωρίς μετακινήσεις, προφανώς με την επίσκεψη ειδικών κλιμακίων. Ωστόσο ακόμα αυτό παραμένει ευχολόγιο, δεν έχουμε δει κάτι συγκεκριμένο και δεν γνωρίζω καν αν το Μεγανήσι θα συμπεριληφθεί σε αυτά τα νησιά. Επιπλέον δεν ξέρω αν θα ακολουθηθεί σε μια τέτοια περίπτωση το σύστημα με τα ραντεβού ή θα το κάνει όποιος επιθυμεί ασχέτου ηλικίας. Θα μάθουμε φαντάζομαι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Καλά… αντισώματα, ευχόμαστε σε όλους!