Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός στο Μεγανήσι, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια.

Με το γνωστό πρόβλημα, το οποίο αναφέραμε και χτες, δηλαδή των ΑΜΚΑ που δεν αναγνώριζε το σύστημα ταλαιπωρήθηκε σήμερα, δεύτερη μέρα των εμβολιασμών, κάποιος κόσμος.

Κανείς δεν ξέρει για ποιον ακριβώς λόγο τα ΑΜΚΑ κάποιων συμπολιτών μας, αν και σωστά, δεν τα έπαιρνε το καταγραφικό σύστημα, ώστε να προχωρήσει γι’ αυτούς η διαδικασία. Εικάζεται ότι είναι ίσως θέμα λάθος διασταύρωσης των στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση κάπου 70-80 άτομα είχαν αυτό το θέμα με αποτέλεσμα να γίνουν παρεμβάσεις και πιέσεις προς τις υπεύθυνες υπηρεσίες του υπουργείου.

Τελικά από το μεσημέρι και μετά, κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων και διασκέψεων, έγινε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: δηλαδή δόθηκε η άδεια να καταγράφονται χειρόγραφα οι πολίτες και να γίνει αργότερα η ηλεκτρονική τους καταχώρηση, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Εμβολιάστηκαν συνολικά 445 συμπολίτες μας (μαζί με τους μη Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο νησί και θέλησαν να εμβολιαστούν). Είναι το νούμερο που σας είχαμε αναφέρει εξαρχής και είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

Ασφαλώς αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους: καταρχήν τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες, που δούλεψαν ακούραστα και εντατικά, ήταν εξαιρετικοί όλοι τους. Κατόπιν στην Γραμματεία και την Βοήθεια στο Σπίτι, στους υπαλλήλους του δήμου και τους αιρετούς που δούλεψαν επίσης  για αυτόν τον σκοπό.

Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες με περισσότερες απαντήσεις και στοιχεία για τον εμβολιασμό. Για την ώρα να θυμίσω ότι η δεύτερη επαναληπτική δόση είναι σε τρεις εβδομάδες (σε 21 μέρες συν-πλην μία ημέρα, θα ανακοινωθεί σχετικά το πότε).