Δήλωση Δρακονταειδή-Φόρτε για τον ΦΟΔΣΑ

ΔΗΛΩΣΗ

Κωνσταντίνου Δρακονταειδή – Γεράσιμου Φόρτε για ΦΟ.Δ.Σ.Α.

Με δημιουργική αριθμητική δεν  αλλοιώνονται οι κοινωνικές πλειοψηφίες !

 

Όταν στους 4 πρώτους μήνες της χρονιάς έχουν γίνει τρεις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ και μέσα σε 5 ημέρες γίνονται δύο και σχεδιάζεται μία τρίτη με το ίδιο θέμα τον Διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ, σίγουρα κάτι ενοχλητικό υπάρχει στο αποτέλεσμα αυτών των συνεδριάσεων για την καθεστηκυία τάξη στα Επτάνησα.

Και όταν στην πρώτη από τις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις στις 13/5 το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν συντριπτικό (12-2) κατά των χειρισμών της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα και της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής από την ίδια και η απόφαση 10 ημέρες μετά δεν δημοσιεύτηκε (!) με ευθύνη του συμπορευτή της κ. Κράτσα Προέδρου της ΠΕΔΙΝ κ. Παρίση, σίγουρα κάποιοι λόγοι (ή και άτομα ενοχλημένα) εμπόδισαν την δημοσιοποίησή της.

Και ακόμη όταν στην δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στις 18/5 που εσπευσμένα προκλήθηκε την επομένη της πρώτης (!) και μάλιστα ως κατεπείγουσας (!),  το αποτέλεσμα επειδή ήταν κόλαφος για το δίδυμο Κράτσα – Παρίση και ό,τι αυτό πρεσβεύει, 4 ημέρες μετά «μαγειρεύεται» προκειμένου με δημιουργική αριθμητική να παρουσιαστεί η πρόταση που υπερψηφίστηκε με 8 ψήφους ότι υστέρησε αυτής που πήρε … 5 ψήφους (όπως απροκάλυπτα ομολόγησε σε συνέντευξή του την επομένη της συνεδρίασης ο κ. Παρίσης), σίγουρα ο πολιτικός προβληματισμός και οι θέσεις της ΠΕΔΙΝ είναι ενοχλητικά ζητήματα για την καθεστηκυία τάξη στην Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β’ βαθμού στα Επτάνησα που καθοδηγείται από την Κυβέρνηση.

Εν ολίγοις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στην Α΄θμια Αυτοδιοίκηση των Επτανήσων όσο κι αν γίνεται προσπάθεια από τους γνωστούς κύκλους να τα θολώσουν:

Από την μια μεριά υπάρχουν οι πλειοψηφούσες δυνάμεις της λογικής, της ορθοκρισίας και των συμφερόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση των τοπικών κοινωνιών και από την άλλη οι μειοψηφούσες δυνάμεις της υποταγής στα κελεύσματα της Περιφερειακής Αρχής και του Κυβερνητικού «ατζέντη των μπλε κάδων».

Τα διλήμματα του τύπου «θέλετε ή δεν θέλετε να γίνουν τα έργα» και «θέλετε ή δεν θέλετε τον ΦΟΔΣΑ» είναι προδήλως πλαστά, όταν αφενός τα έργα στα χέρια του ΦΟΔΣΑ εκτοξεύονται στα ύψη (300% επάνω το έργο της Κεφαλονιάς και μάλιστα με χρέωση των πολιτών) και αφετέρου ο ΦΟΔΣΑ αν και δικό τους δημιούργημα ένα χρόνο μετά ακροβατεί μεταξύ των νομοθετικών κενών, των αυθαιρεσιών της ηγεσίας του και της νομιμότητας των αποφάσεων του.

Εν κατακλείδι, το πραγματικό δίλλημα της επικαιρότητας με αφορμή τον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων είναι ένα:

Με τις τοπικές κοινωνίες ή με τα μεγαλοσυμφέροντα στη διαχείριση των απορριμμάτων ;

Εμείς και η πραγματική πλειοψηφία της Αυτοδιοίκησης τασσόμαστε ξεκάθαρα με τις τοπικές μας κοινωνίες !

Όση δημιουργική αριθμητική και να επιστρατεύσουν δεν πρόκειται να αλλοιώσουν την κοινωνική πλειοψηφία όπως αποτυπώνεται στις αποφάσεις της ΠΕΔΙΝ !

22/5/2021

Κων/νος Δρακονταειδής

Γεράσιμος Φόρτε

Μέλη Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων