Την Παρασκευή στην Λευκάδα εκδήλωση της ΚΝΕ κατά των ναρκωτικών

 

Παρασκευή 11 Ιουνίου, 9μ.μ., Πλατεία ΟΤΕ

Εκδήλωση – Προβολή το Podcast της ΚΝΕ με θέμα                                                            

“Ψάξε την πραγματική ουσία – Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά”

Η μαθητική οργάνωση της ΚΝΕ Λευκάδας στα πλαίσια των μαθητικών Φεστιβάλ που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισε η φετινή της εκδήλωση να είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά. Οι μαθητές της ΚΝΕ επιλέγουν να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα με αφορμή την υποβάθμιση και το χτύπημα του θεραπευτικού χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση και το νέο νομοσχέδιο για τη “φαρμακευτική κάνναβη” που υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το οποίο  ανοίγει νέους, επικίνδυνους δρόμους.

Για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στον τρόπο ζωής που συνοδεύουν, δηλαδή την απόσυρση, την ατομική λύση, τη φυγή από τα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα, ήταν πάντα ζήτημα πρώτης γραμμής. Πηγάζει από την κοσμοθεωρία μας, τον σκοπό της δράσης μας, δένεται με τον τρόπο λειτουργίας μας. Γι’ αυτό η στήριξη, η σχέση που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης ούτε τυχαία είναι ούτε και τυπική.

          Σήμερα, στις ασφυκτικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία και εν μέσω νέας καπιταλιστικής κρίσης που αποδεδειγμένα αυξάνουν την επαφή νέων ανθρώπων με ναρκωτικές ουσίες είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης και όχι η αποδυνάμωσή τους. Κανένας νέος-α να μη δεχθεί τη χρήση ουσιών ως φυσικό φαινόμενο.

“Ανάσα” ο αγώνας για να νικήσει η ζωή – Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ

          Καλούμε τη νεολαία του νησιού να έρθει να παρακολουθήσει την εκδήλωση, να γνωρίσει τις θέσεις της ΚΝΕ “Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά”.

          Στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.