Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 8 Ιουλίου 2021

 

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά

με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

 

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.

Ο Πρωθυπουργός τον συνεχάρη για την εξαιρετική πορεία των εμβολιασμών στη Λευκάδα και τα νησιά της, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων κατοίκων, ενώ αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην παρουσία του Βουλευτή τόσο τοπικά, όσο και στο Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του ο Βουλευτής ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα για την ονομαστική του εορτή, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι έπειτα από δύο επιτυχημένα χρόνια διακυβέρνησης, θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα για τον τόπο.

Συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τη Λευκάδα, για τα οποία ο κ.Καββαδάς ενημέρωσε διεξοδικά τον Πρωθυπουργό, ενώ κατέθεσε και γραπτό υπόμνημα με τις βασικές προτεραιότητες.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της ζεύξης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται να προκρίνουν τη λύση της υποθαλάσσιας σήραγγας, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι μέχρι τώρα ενέργειες για την υλοποίηση της επένδυσης της Μαρίνας στο Βλυχό, η προοπτική δημιουργίας λιμενικής υποδομής για κρουαζιερόπλοια και η δρομολόγηση της κατασκευής εγκάρσιου οδικού άξονα που θα συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Λευκάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Καββαδάς στο θέμα του πανεπιστημιακού τμήματος, για το οποίο ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση, αλλά με αυστηρά κριτήρια. Τέλος, ο κ. Καββαδάς ζήτησε τη συνδρομή του Πρωθυπουργού ώστε να προχωρήσει άμεσα η παραχώρηση οικοπέδου από την ΕΤΑΔ στο Υπουργείο Πολιτισμού για την κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδας.

Ο Πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που βοηθά στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία της Λευκάδας και να συνδράμει στο δρόμο της προς την πρόοδο και την ευημερία.