Καταγγελία Ιωάννας Σκλαβενίτη για ανάρμοστη συμπεριφορά αιρετού του Δήμου Μεγανησίου

Καταγγελία

Ιωάννας  Σκλαβενίτη

για ανάρμοστη συμπεριφορά αιρετού του Δήμου Μεγανησίου.

Σήμερα το πρωί  15 Ιουλίου και ώρα 12:00 επισκέφτηκα το δημαρχείο Μεγανησίου  προκειμένου να ενημερώσω τον υπεύθυνο  αντιδήμαρχο  κ. Διονύση Κατωπόδη για την άσχημη εικόνα που αφορά την καθαριότητα που επικρατεί στο Βαθύ και συγκεκριμένα στο χώρο της παιδικής χαράς στην πλατεία.

Με κάθε καλή πρόθεση  ως Μεγανησιώτισσα που αγαπάει τον τόπο της και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, και πιστεύοντας ότι η καθαριότητα σε έναν τόπο είναι στις μέρες μας  πρώτα θέμα υγιεινής και μετά ένδειξη πολιτισμού θεώρησα σωστό να ενημερώσω .

Συνάντησα έξω από το δημαρχείο τον κ.αντιδήμαρχο να φεύγει εκείνη την ώρα. Του ζήτησα να με ακούσει και του εξέθεσα το πρόβλημα.

Αντιμετώπισα τότε το απαξιωτικό και ειρωνικό του ύφος λέγοντάς μου «Ναι, ναι βρωμάει το Βαθύ» . Συμπλήρωσε ότι οι υπάλληλοι καθαρίζουν  νωρίς το  πρωί  και  για αυτό δεν τους βλέπουμε. Αναφερόμενη στο χώρο της πλατείας  και συγκεκριμένα στα καλαθάκια απορριμμάτων  που ξεχειλίζουν από σκουπίδια ( παραθέτω φωτογραφίες στις 12:36 σήμερα) μου απάντησε ότι είναι ευθύνη άλλων υπαλλήλων. (Ο δημότης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει πώς ο κ. αντιδήμαρχος μοιράζει τις αρμοδιότητες στους  υπαλλήλους του )

Σε αυτό το σημείο εξεπλάγην δυσάρεστα όταν η προσωπική σύμβουλος του δημάρχου κα Σοφία Δάγλα παρενέβη στη συζήτησή μας στηρίζοντας την άποψη του κ. αντιδημάρχου με τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς.(Με ποιά αρμοδιότητα;)

Όταν δε, ζήτησα το τηλέφωνο του κ. αντιδημάρχου  αυτός αρνήθηκε. Μετά από δική μου  προσπάθεια επικοινωνίας με τον δήμαρχο,τότε  το έπραξε.

Πρωτίστως ως πολίτης και μετά ως αιρετός στον δήμο Ηλιούπολης γνωρίζω καλά ποια θα έπρεπε  να είναι η σωστή συμπεριφορά ενός αιρετού απέναντι στους πολίτες του.

Η έπαρση ανθρώπων που οι πολίτες  τους έδωσαν την διοίκηση ενός τόπου είναι απόλυτα κατακριτέα.

Το παραπάνω κείμενο κοινοποιείται :

Στον Δήμο και στον πρόεδρο του. Δ.Σ. προκειμένου να αναγνωστεί  στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης προκειμένου να έχουν γνώση

Στα ΜΜΕ.