Δελτίο τύπου Θ.Καββαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 12 Οκτωβρίου 2021

 

Θανάσης Καββαδάς: «Προγραμματίζουμε νέες χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη Λευκάδα και το Μεγανήσι»

 

Νέα συνάντηση είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, για θέματα επιπλέον χρηματοδότησης δημοτικών έργων. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε παλαιότερα αιτήματα του, αλλά και σε νέες προτεραιότητες που χρειάζονται τη συνδρομή του Υπουργείου για την χρηματοδότηση και την υλοποίησή τους.

Ο Βουλευτής επανέφερε το θέμα των έργων βελτίωσης σε 5 αθλητικές εγκαταστάσεις, συγκεκριμένα:

Συνθετικός χλοοτάπητας στο Γήπεδο Σφακιωτών, € 318.999,99
Τάπητας σε γήπεδο 5×5 Μαραντοχωρίου  € 48.000
Κατασκευή ευθείας στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Δ.Λευκάδας  

€ 100.580

Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Κοινοτήτων Βλυχού και Καρυωτών € 163.790
Μελέτη μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας  

€ 160.241,36

ΣΥΝΟΛΟ: € 791.611,35

Για τα έργα αυτά ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Πέτσα ότι, έπειτα από προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, είναι θετικός στο να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι για το οποίο ο κ. Πέτσας δεσμεύθηκε, και ζήτησε ο Δήμος να καταθέσει τα σχετικά δελτία και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Επανέφερε το ζήτημα της αποπεράτωσης του αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς του παραλιακού μετώπου, και συγκεκριμένα σε Νικιάνα, Επίσκοπο, Λυγιά και Καρυώτες, έργο ύψους 10.000.000 ευρώ. Ο Βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού προκειμένου το αίτημα να προωθηθεί για έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή ώστε στη συνέχεια να διαβιβαστεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για χρηματοδότηση, σύμφωνα με την επιστολή που είχα στείλει στις 15/4/2021 και τη συνάντηση που είχε προηγηθεί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Σκρέκα.

Επίσης, ο Βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την αποκατάσταση, κατά προτεραιότητα, του ιστορικού σινεμά «Απόλλων» που έχει καταστραφεί από φωτιά, ύψους 1.490.000 ευρώ, αλλά και για μελέτες ανάπλασης δημοσίων χώρων στην πόλη της Λευκάδας ύψους 1.090.820,85 ευρώ, ενώ μετέφερε και αίτημα για χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση της Μονής Κόκκινης Εκκλησιάς.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εκκρεμότητα στα μικρότερα νησιά του Νομού και συγκεκριμένα στα έργα αγροτικής οδοποιίας αξίας 3.500.000 ευρώ στο Μεγανήσι, για τα οποία η έγκριση χρηματοδότησης, όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο δελτίο τύπου μου, έχει ήδη δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

Ζήτησε επίσης την έγκριση χρηματοδότησης για τη μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων επίσης στο Μεγανήσι, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, για το οποίο υπάρχει επικοινωνία με τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα. Μόλις σταλεί τεχνικό δελτίο και σχετικό αίτημα στο Υπουργείο, και εφόσον είναι όλα τα έγγραφα σωστά, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι και αυτή η χρηματοδότηση θα προχωρήσει μέσα στο μήνα.

Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ολικής αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο Κάλαμος – Επισκοπή, το οποίο για να ολοκληρωθεί, πέρα από τις 250.000 ευρώ που έχουν ήδη δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, χρειάζονται επιπλέον 500.000 ευρώ περίπου. Επεσήμανε στον Αν.Υπουργό ότι για όλες τις προτεραιότητες υπάρχει συνεννόηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, τον οποίο έχει ενημερώσει ήδη για την αποστολή των τεχνικών δελτίων τόσο των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και για το υπόλοιπο των έργων στον Κάλαμο.

Ο Αν.Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα αναζητήσει τρόπο να χρηματοδοτήσει μέρος των έργων στον Κάλαμο, και ανέφερε ότι η έγκριση των 3,5 εκ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία το Μεγανήσι θα περάσει μέσα στο Νοέμβριο από την Επιτροπή Αξιολόγησης, ενώ διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι σταδιακά θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες με βάση τις προτεραιότητες που θα θέσουν και οι Δήμοι.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Μετά την έγκριση 3,4 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Λευκάδας, συναντήθηκα εκ νέου με τον Αν. Υπουργό κ. Πέτσα για να συζητήσουμε τις υπόλοιπες προτεραιότητες που υπάρχουν στους Δήμους του Νομού μας. Όπως πάντα, ο κ.Πέτσας είναι πρόθυμος να μας συνδράμει τις ανάγκες της Λευκάδας και των νησιών μας, είμαι επομένως ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία υλοποίησης πολλών και σημαντικών έργων υποδομής. Πάντα σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να ομορφαίνουμε τον τόπο μας, για να βελτιώνουμε διαρκώς την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.