Ανακοίνωση δήμου, βουλευτή για 3η δόση εμβολίου κορονοϊού

Σας ενημερώνουμε ότι στο Μεγανήσι θα λειτουργήσει ξανά εμβολιαστικό
κέντρο για την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου Covid-19.
Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για πρώτη δόση εμβολίου Covid-19 για
όσους το επιθυμούν.
Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται για εμβολιασμό να επικοινωνήσουν με το
Δήμο Μεγανησίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 προκειμένου να
ξεκινήσει η καταγραφή.
Οι πληροφορίες που χρειάζονται είναι :
1)ΑΜΚΑ
2)Ονοματεπώνυμο
3)Τηλέφωνο επικοινωνίας

Τηλέφωνα επικοινωνίας (9.00-13.00) :2645361300-325-324-320-317-315
Fax :2645361319
Email:contact@1419

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 5 Νοεμβρίου 2021

 

Θανάσης Καββαδάς: «Ξεκινούν οι εμβολιασμοί 3ης δόσης

σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό»

 

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου στους κατοίκους του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού που επιθυμούν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς έπειτα από επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τις προσεχείς ημέρες θα οριστεί από το Νοσοκομείο Λευκάδας, έπειτα από εντολή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, υγειονομικό κλιμάκιο το οποίο, όπως και στις πρώτες δύο δόσεις, θα επισκεφθεί το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό προκειμένου να διενεργήσει επιτόπου τους εμβολιασμούς της 3ης αναμνηστικής δόσης. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με το Νοσοκομείο, να εμβολιαστούν με την 1η ή τη 2η δόση.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία για τους εμβολιασμούς στα μικρά νησιά συνεχίζεται. Η Κυβέρνηση έχει δώσει ήδη σχετικές εντολές στις υγειονομικές περιφέρειες για να δρομολογηθεί η διαδικασία ορισμού των κλιμακίων που θα αποσταλούν στα νησιά για να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς. Όπως και στις πρώτες δύο δόσεις, τα μικρά νησιά μας Μεγανήσι, Κάλαμος και Καστός θα είναι από τα πρώτα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έλαβα από τις επαφές μου με το Υπουργείο.

Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μου να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να εμβολιαστούν. Τα στοιχεία δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ότι τα εμβόλια είναι ο σύμμαχός μας. Περίπου το 90% των συμπολιτών μας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι.

Η Κυβέρνηση έκανε μία στρατηγική επιλογή, που θεωρώ βρίσκει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνη: να ανοίξει την οικονομία, να ανοίξει την κοινωνία. Από εμάς εξαρτάται αν θα πετύχει αυτή η προσπάθεια για ανάκτηση της κανονικότητας. Σας ζητώ να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να εμβολιαστούμε, να εμπιστευθούμε την επιστημονική κοινότητα, να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας πρώτα από όλα για τον εαυτό μας, αλλά και για τους συνανθρώπους μας. Ας εμβολιαστούμε για να ανακτήσουμε με ασφάλεια την ελευθερία μας.»