Έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της Αντιπολίτευσης για τις συνεχιζόμενες διαδικτυακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει τις τελευταίες μέρες το σύνολο της αντιπολίτευσης του δήμου μιας και εξακολουθούν αναιτιολόγητα (ή μάλλον με αφορμή τον covid-19) να έρχονται προσκλήσεις για ΔΣ με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Οι διαμαρτυρίες είναι κατά την γνώμη μας δικαιολογημένες, μιας και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων είναι εμβολιασμένοι. Ακόμα και θεατές θα μπορούσαν να παρίστανται (φυσικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους ανά χείρας), αρκεί να αεριζόταν σωστά η αίθουσα. Ο λόγος που τα δημοτικά συμβούλια παραμένουν «κλειστά» και μακρόθεν δεν μας είναι γνωστός. Υποθέτουμε (με αρκετή ασφάλεια αφού γνωρίζουμε το ποιόν της παρούσας δημοτικής αρχής) ότι γίνεται για λόγους τακτικισμού και αποφυγής ουσιαστικής αντιπολιτευτικής αντίδρασης, κάτι όμως που αγγίζει τα όρια του αντιδημοκρατικού. Ας ελπίσουμε να μην συνεχιστεί για πολύ κάτι τέτοιο.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν δημόσια από τον σύμβουλο της Ενωτικής Αναγέννησης, Θανάση Κονιδάρη, ο οποίος έγραψε στα ΜΚΔ:

«Χωρίς αιδώ, χωρίς περισκεψη και παρα τις προηγουμενες δεσμευσεις του ο προεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου , συγκαλεί πάλι το Δ. Σ. με τηλεδιασκεψη και μάλιστα για το σπουδαιότερο ίσως θέμα του Δήμου, τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του2022. Εχω αναφερθεί και παλιοτερα στην ανάγκη για διαφάνεια στις υπηρεσίες και την λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου, και εχω προειδοποιησει ότι δε θα νομιμοποιησω με τη παρουσια μου αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Η πιθανη επίκληση της πανδημιας είναι αστεία τη στιγμή που ακόμα κι η Βουλή των Ελλήνων συνεδριάζει δια ζωσης, το περιφερειακο συμβουλιο Ιονίων νήσων συνεδριασε προσφατα στη Λευκάδα δια ζωσης, και το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε δια ζωσης. Άλλωστε όλοι οι Δ. Συμβουλοι είναι εμβολιασμενοι. Στο κάτω κάτω θα μπορουσε να γίνει μεικτή συνεδρίαση και με τηλεδιασκεψη να συμμετάσχουν οι συμβουλοι από την Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου είναι αποκλειστικά υπευθυνος για τη συγκληση και τη λειτουργία του Δ. Συμβουλίου. Αν δεν έχει το θάρρος να αντισταθεί σε πιεσεις προσβλεποντας σε πολιτικα οφέλη η την επάρκεια για την θέση την οποία κατέχει είναι συν υπευθυνος για την αντιδημοκρατική κι αδιαφανή λειτουργία του Δήμου, και φυσικά είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί στους δημοτικούς συμβουλους αν ζητήσει την ψήφο μας και παλι για τη θέση που κατέχει, αλλά κυρίως να απολογηθεί στην κοινωνία που μπορεί να σιωπα αλλά δε ξέχνα».

Ακολούθησε σήμερα η αντίδραση της παράταξης Μεγανήσι για όλους:

«ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρά την από 2/11/2021 δέσμευσή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου κου Γερασίμου Κατωπόδη ότι η επόμενη συνεδρίαση θα ήταν ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, η πρόσκληση που λάβαμε στις 3 Δεκεμβρίου για πολλοστή φορά μας καλούσε σε συνεδρίαση με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ και μάλιστα με θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2022.
Φαίνεται ήταν μια δέσμευση της στιγμής, απλά και μόνο για να αποφύγει τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης που καιρό τώρα ζητά συνεδριάσεις στο νησί με συμμετοχή όλων αφού υπάρχει η δυνατότητα ( βάσει όλων των τελευταίων Εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών) αν οι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι .
Ας μην ξεχνάμε ότι προσφάτως και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ διεξήχθη διημερίδα στο νησί μας με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού, στη Λευκάδα το προηγούμενο Σαβ/κο πραγματοποιήθηκε η 27η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε άλλους Δήμους εδώ και μήνες έχουν αρχίσει ανοιχτές συνεδριάσεις.
Μια δραματική εσωστρέφεια της Δημοτικής Αρχής!!! Μια υποβάθμιση του Κυρίαρχου Συλλογικού Οργάνου του Δήμου μας!!!
Αποκλείει εντέχνως κάθε περίπτωση ζωντανής και ουσιαστικής πολιτικής τοποθέτησης των συμβούλων αλλά και συμμετοχής των δημοτών στα Συμβούλια και συνεχίζει ακάθεκτη την ωραιοποιημένη μονόπλευρη ενημέρωση του FACEBOOK.
Πέρασε το Καλοκαίρι και οι προσκλήσεις που λαμβάναμε ήταν για συμμετοχή σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ,πάλι με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, στο οποίο, δια νόμου, δεν μπορούσαν να τεθούν θέματα προ ημερησίας. Απείχαμε συνειδητά.
Ζητάμε άμεσα οι συνεδριάσεις των Συλλογικών Οργάνων να γίνονται ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στην έδρα του Δήμου μας.
Ζητάμε δυνατότητα συμμετοχής των Μεγανησιωτών στα Συμβούλια, << ζωντανό>> και ανοιχτό διάλογο.
Οι ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδριάσεις του συμβουλίου θα ενισχύσουν τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ!!!»