Συνεχίζονται τα κρούσματα κορονοϊού στο νησί. 3 τουλάχιστον καινούρια το τελευταίο διήμερο.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μου ότι τα κρούσματα θα πληθύνουν, λόγω της ευρείας διασποράς του ιού.

Τρία καινούρια κρούσματα καταγράφτηκαν από χτες των Φώτων.

Δυστυχώς επίσης, βλέπω ανθρώπους να αδιαφορούν και να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα, αντί να φοράνε μάσκα, να κρατάνε αποστάσεις κτλ. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την συνέχιση μετάδοσης του ιού, χώρια τα πιθανά «εισαγόμενα»  κρούσματα, πχ θετική βρέθηκε και εκπαιδευτικός του Γυμνασίου, λίγο πριν το (ηλίθιο και επικίνδυνο) άνοιγμα των σχολείων.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι μια αδιάφορη κατάσταση, αλλά μια περίοδος που απαιτείται αυξημένη προσοχή και επιτήρηση. Συχνοί έλεγχοι με τεστ και κανείς να μην βγαίνει δίχως πρότερο έλεγχο από το σπίτι του και έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους όταν έχει έστω και το παραμικρό σύμπτωμα από ανώτερο ή κατώτερο αναπνευστικό (καταρροή, πυρετό, πονόλαιμο, βήχα κτλ).

Το ευτυχές είναι ότι μέχρι στιγμής όλα τα κρούσματα στο νησί είναι εμβολιασμένοι (έτσι κι αλλιώς οι ανεμβολίαστοι είναι ελάχιστοι αλλά ο ιός τους περικυκλώνει σιγά-σιγά- και τότε θα καταλάβουν μια και καλή για τι πράγμα μιλάμε εδώ και δύο χρόνια) και έτσι  οι ασθενείς περνούν την νόσο πολύ ήπια. Δεν είναι ανάγκη ωστόσο να φτάσουμε σε κάποιο σοβαρό περιστατικό για να θορυβηθούμε. Ας το αποτρέψουμε όλοι μαζί.