Συνέντευξη της Μεγανησιώτισας μπασκετμπολίστριας Κατερίνας Μάλαμα στο BASKETMANIAK

Η Κατερίνα Μάλαμα είναι κι αυτή πρώτη μπόμπερ στον α όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

1) Ν.Ι.: Κατερίνα πώς ξεκίνησες το μπάσκετ;

Κ.Μ.: Από μικρή δοκίμασα διάφορα αθλήματα (κολύμβηση, Στίβο, ενόργανη γυμναστική), όμως από την 5η Δημοτικού με κέρδισε το μπάσκετ. Αυτή η επιθυμία γεννήθηκε κυρίως λόγω του πατέρα μου που ήταν αθλητής μπάσκετ.

2) Ν.Ι.: Πώς μια αθλήτρια με εμπειρίες στην Α1 πήρε την απόφαση ν’ αγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία;

Κ.Μ.: Είμαι φοιτήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τώρα που ασχολούμαι με τη Διπλωματική εργασία έχω περιορισμένο χρόνο. Έτσι αγωνίζομαι στην Α2 Εθνική κατηγορία που έχει λιγότερες απαιτήσεις, ταυτόχρονα όμως με βοηθά να συνεχίσω το μπάσκετ και ν’ ανταποκρίνομαι στις υπόλοιπες υποχρεώσεις.

3)Ν.Ι.: Περίμενες την πρωτιά; Ποιο είναι το μυστικό;

Κ.Μ.: Δεν την περίμενα.Ομως από μικρή ηλικία έχω εμπιστοσύνη στο σουτ και το δουλεύω περισσότερο κάθε χρόνο. Η ευστοχία είναι απόρια της δεξιότητας και της ψυχολογίας και φέτος παίρνω εμπιστοσύνη από τον κοουτς και τις συμπαίκτριές μου.

4)Ν.Ι.: Ποιοι είναι οι στόχοι της Κατερίνας Μάλαμα και η σκιαγράφηση του εαυτού της.

Κ.Μ.: Στόχος μου είναι καταρχήν να βελτιώνομαι συνεχώς και να είμαι αποτελεσματική για την ομάδα. Ο βασικότερος όμως στόχος είναι η απόλαυση του παιχνιδιού. Από 9 ετών ασχολούμαι με το μπάσκετ με καθημερινή σχεδόν προπόνηση,όπως και με ατομικές προπονήσεις.Είμαι επίμονη, φιλόδοξη,βάζω στόχους που προσπαθώ να πετύχω,σχεδιάζω το μέλλον,ενώ οι ήττες στη ζωή και στον αθλητισμό με στεναχωρούν όμως προσπαθώ να γίνονται παρελθόν. Κάθε ημέρα είναι μια καινούργια ευκαιρία. Σε λίγο ανοίγονται στη ζωή μου νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες και θα προσπαθήσω να μείνω στο μπάσκετ και να το χαίρομαι όσο είναι εφικτό.

5) Ν.Ι.: Ποιοι ήταν οι καλύτεροι παράγοντες που συνεργάστηκες;

Κ.Μ.: Αρκετοί ήταν. Όμως ξεχωρίζω κυρίως τους ανθρώπους των Εσπερίδων,που αγωνίστηκαν ως τα 18 μου και κατέκτησα τα πρώτα πρωταθλήματα. Κυρίως ο αείμνηστος Φίλιππος Γιαννακόπουλος στις υποδομές και ο Σάκης Θεοδοσιάδης στο γυναικείο μπάσκετ (το BASKETMANIAK θα προσθέσει το Google του γυναικείου μπάσκετ).

6) Ν.Ι.: Σε τηλεφωνεί αύριο το πρωί στις 9 η Άννυ Κωνσταντινίδου (ο θηλυκός Γκάλης) και σε λέει: Κατερίνα μιας και είσαι η 1η μπόμπερ αναμένω προτάσεις για την άνοδο του γυναικείου μπάσκετ. Τί θα την απαντούσες;

Κ.Μ: Καταρχήν ένα τέτοιο τηλέφωνο αποτελεί για μένα την ύψιστη τιμή. Θα την ανέφερα ότι στερείται προβολής, τηλεοπτικών συμβολαίων,ενώ και την Εθνική ομάδα μας τη δείχνουν κάποια site. Παράλληλα πρόβλημα είναι το marketing και το ημιεπαγγελματικό καθεστώς που αποτρέπει πολλούς χορηγούς. Ακόμη στην Α1 πολλές παίκτριες δεν αμείβονται ενώ δεν υπάρχει και κάλυψη σε περίπτωση τραυματισμού.Σημαντικό στοιχείο είναι η σωστή δουλειά των ακαδημιών καθώς είναι η δεξαμενή κάθε ομάδας και οδηγεί στη συνεχή ανάδειξη παικτριών για τα γυναικεία τμήματα. Το επιτυχημένο τρίπτυχο του γυναικείου μπάσκετ είναι Προβολή – marketing – Υποδομές.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ανέφερε ότι η ανάδειξη της Άννυς Κωνσταντινίδου στο Δ.Σ. της ΕΟΚ είναι σημαντική για τα παραπάνω.

Η στήλη του BASKETMANIAK ευχαριστεί την κ. Κατερίνα Μάλαμα μας παραχώρησε τη συνέντευξη.