Και στο Μεγανήσι ανακοινώθηκε από το υπουργείο εμβολιαστική γραμμή για παιδιά 5-11 ετών.

Πηγή: News4health (Γ.Παπαϊωάννου)

Άνοιξαν εμβολιαστικές γραμές για τον εμβολιασμό κατά της COVID για παιδιά 5-11 ετών σε 26 νησιά. Πότε και πού θα διενεργηθούν οι εμβολιασμοί.

Με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των κατοίκων στα νησιά, άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας μας.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην πρόσφατη ενημέρωση.

Επισυνάπτεται πίνακας με τις δομές ΠΦΥ των νησιών, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών.

Παιδια: Προς το παρόν δε χρειάζεται αναμνηστική δόση

Προς το παρόν για τα άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση για χορήγηση αναμνηστικής δόσης COVID από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Εξαίρεση αποτελούν τα παιδιά με πρόβλημα ανοσοκαταστολής λόγω χρόνιου νοσήματος ή φαρμάκων, για τα οποία συστήνεται η ενίσχυση της προστασίας τους με αναμνηστική δόση.

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα έχει εγκριθεί ο εμβολιασμός κατά της COVID για όλα τα παιδιά άνω των 5 ετών.

Τι ισχύει με τον εμβολιασμό παιδιών που νοσούν

Πολλά παιδιά αυτήν την περίοδο νόσησαν ασυμπτωματικά ή χωρίς συμπτώματα με την COVID ενώ έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπής Εμβολιασμών, στους εφήβους με διαπιστωμένη λοίμωξη συστήνεται η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου μετά από 3 μήνες.

Στις περιπτώσεις που έχει γίνει η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση δεν χρειάζεται αναμνηστική δόση.