To Εργατικό Κέντρο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΗΝΑ

  • Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Να μην επικυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα σε μαγνήτη πολέμου.
  • Μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις.

 

Ο πόλεμός τους είναι συνέχεια της «ειρήνης» τους, με στρατιωτικά μέσα. Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας επιβάλλεται από την όξυνση των ανταγωνισμών με κριτήριο τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντά τους. Για ακόμη μία φορά με δραματικό τρόπο αποδεικνύεται ότι οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι ποτισμένοι με το αίμα των λαών.

Τα προσχήματα γνωστά. Σήμερα είναι η εθνοκάθαρση και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» του λαού του Ντονμπάς στην Ουκρανία, εχθές τα «ανθρώπινα δικαιώματα» του λαού του Κοσόβου, τα όλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ που τελικά δε βρέθηκαν και πολλά άλλα τέτοια. Το μόνο που αλλάζει είναι η θέση του ιμπεριαλιστή.

Δεν υπάρχουν «κακοί» και «καλοί» ιμπεριαλιστές. Γι’ αυτούς που σήμερα ξεπλένουν τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και «μασκαρεύουν» την ΕΕ σε «φιλειρηνικό» τάχα πόλο μέσα στο ΝΑΤΟ, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. 21 από τις 30 χώρες του ΝΑΤΟ είναι μέλη της ΕΕ. Γερμανία και Γαλλία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν ενεργά στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς με στόχο τη συμμέτοχη της ελληνικής αστικής τάξης στο πλιάτσικο, σε βάρος των λαών.

Καλούμε τολαό της Λευκάδας και της ευρύτερης περιοχής, να απορρίψει τα κάλπικα διλήμματα που τον βάζουν να διαλέξει ιμπεριαλιστή, να ταυτιστεί με τον έναν ή τον άλλο πόλο της ευρωατλαντικής συμμαχίας ή να υπερασπιστεί την καπιταλιστική Ρωσία ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς.

Στα αποκαΐδια του πολέμου κερδοσκοπούν οι καπιταλιστές. Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας φέρνει ρεκόρ κερδών στα αμερικανικά και ρωσικά ενεργειακά μονοπώλια. Δίπλα τους το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, βασικός μεταφορέας LNG φυσικού αερίου. Οι εφοπλιστές κινούν τα πλοία τους με αφορολόγητο πετρέλαιο όταν ο ελληνικός λαός ματώνει από την εκτόξευση των τιμών. Να κοπούν τώρα οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Όποιος με ειλικρίνεια τάσσεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο οφείλει να δυναμώσει την πάλη πρώτα από όλα για απεμπλοκή της χώρας από τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.

  • Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Οι στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Σούδα, Άκτιο και αλλού ανα την Ελλάδα είναι ορμητήρια πολέμου.
  • Τώρα να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να κλείσει η βάση του θανάτου που βρίσκεται δίπλα μας, στο Άκτιο.
  • Να μην επικυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που φέρνει προσεχώς η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή.
  • Αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

24-02-22

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ