Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και στο Μεγανήσι

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

ΒΑΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΚΙΒΕΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΚΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΟΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ- ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΟΥΚΑΝΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Κείμενο του Θανάση Περδικάρη σχετικά με τις εκλογές και τι σηματοδοτούν:

Με οδηγό τη Δημοκρατία για τηνΠολιτική Αλλαγή!

Την Κυριακή 15 Μαΐου στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γιορτάζει η Δημοκρατία και γίνεται το πρώτο – αναγκαίο βήμα επίσπευσης των πολιτικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του 3ου Συνεδρίου, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, θα πάρουμε μέρος σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία εκλογής των Οργάνων (Πρόεδρος & Κεντρική Επιτροπή)από τη βάση. Μια δημοκρατική και διαφανής διαδικασία, που ουσιαστικά και τυπικά μετατρέπει πλέον το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Κόμμα των Μελών του.

Έτσι μετά την πολύ θετική απήχηση του 3ου Συνεδρίου στην κοινωνία, μας δίνεται η δυνατότητα να στείλουμε ακόμη ένα δυνατό μήνυμα. Μήνυμα για Κόμμα Μαζικό, Ριζοσπαστικό, Δημοκρατικό, μήνυμα για Κόμμα Ανοιχτό και Αποτελεσματικό.

Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, που δυστυχώς επιδεινώνεται από τις πολιτικές επιλογές μιας αντιδραστικής και ανάλγητης κυβέρνησης. Της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που προκλητικά παρακολουθεί την κοινωνία να φτωχοποιείται, αφενός έχοντας εξασφαλίσει τους κολλητούς έχοντες και κατέχοντες για τη στήριξη που παρέχουν στο καθεστώς, αφετέρου δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες νεοπλουτισμού για τον πολυάριθμο κομματικό στρατό και όσους είναι στις διάφορες «λίστες» τους. Σε όλους αυτούς τους μπουκωμένους από τα …«λεφτόδεντρα», τα «λεφτόδεντρα» που όμως δεν υπάρχουν για την κοινωνία!

Η δίχρονη διαχείριση της πανδημίας με τα τραγικά αποτελέσματα, η εργασιακή ανασφάλεια χωρίς 8ωρο και ελέγχους, οι νέοι άνθρωποι που δε μπορούν να ζήσουν σήμερα ή να ονειρευτούν ένα καλύτερο αύριο, η αισχροκέρδεια στην ενέργεια με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο συνεχής-ανελέητος πόλεμος κατά του κοινωνικού κράτους, η αλλεργία στη δημοκρατία, ο χλευασμός στους θεσμούς και η συνεχιζόμενη πολιτική εξαπάτηση της κοινωνίας, είναι λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν απ’ αυτόν τον πρωθυπουργό, αυτήν την κυβέρνηση, αυτούς τους κυβερνητικούς βουλευτές. Και ναι, είναι πλέον σίγουρο ότι οι πολίτες θα στείλουν το λογαριασμό, την ώρα που πρέπει, σ’ αυτούς που πρέπει!

Γι’ αυτό όλοι οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί, αριστεροί πολίτες ενισχύουν τη δύναμη της ελπίδας, το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Την Κυριακή, 15 Μαΐου, συμμετέχουν ενεργά και ψηφίζουν μαζικά στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , παίρνοντας τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Γιατί γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι μοναδική προοπτική για να στηριχθεί η κοινωνία είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή.

Γι’ αυτό το μήνυμα πρέπει να είναι και θα είναι δυνατό!

Στις 15 του Μάη:

  • Κάνουμε ριζοσπαστική στροφή στην ελπίδα.
  • Κάνουμε νέα αρχή με την αυθεντική πολιτική να επιστρέφει.
  • Ξαναδίνουμε προοπτική στην κοινωνία.
  • Γινόμαστε μέρος της πολιτικής αλλαγής.
  • Γινόμαστε μέρος της λύσης.

Στις 15 του Μάη τους επιστρέφουμε το λογαριασμό!

 

Λευκάδα,11/5/2022

Θανάσης Π. Περδικάρης