Επίσημοι στα εγκαίνια του Λιμενικού Φυλακίου Μεγανησίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 7 Ιουλίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «Σύντομα στη Λευκάδα ο Υπουργός Ναυτιλίας

και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος για τα εγκαίνια του Λιμενικού Φυλακίου Μεγανησίου – Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το περιπολικό σκάφος που φέρει το όνομά του ηρωικού Λιμενικού από το Μεγανήσι, Μαρίνου Ζαμπάτη»

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ανάγκες του Λιμεναρχείου Λευκάδας και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Βουλευτής μετέφερε εκ νέου την ανάγκη επιπλέον στελέχωσης του Λιμενικού Σώματος Λευκάδας, προκειμένου να εξυπηρετείται επαρκώς τόσο το κεντρικό Λιμεναρχείο, όσο και ο σταθμός του Νυδριού και το νέο φυλάκιο στο Μεγανήσι, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του Υπουργού και του Αρχηγού ότι σύντομα θα υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού με περισσότερα άτομα.

Μετέφερε ακόμη το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την αλλαγή των δρομολογίων του πλοίου ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ που συνδέει τον Κάλαμο με το Μύτικα. Οι ώρες των δρομολογίων κατά την άφιξη και την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Μύτικα θα πρέπει να ανταποκρίνονται με τις γραμμές των ΚΤΕΛ Μύτικα–Βόνιτσα-Λευκάδα και Μύτικα-Αστακό-Αθήνα και αντίστροφα. Ο Βουλευτής ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου ώστε τα δρομολόγια να επανέλθουν στον προηγούμενο προγραμματισμό. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα και τα δρομολόγια θα αλλάξουν από αύριο Παρασκευή 8/7/2022.

Επίσης, ζήτησε την επέκταση του μέτρου που είχε ισχύσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προέβλεπε την αύξηση του χώρου που διατίθεται στη χερσαία ζώνη λιμένα για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης, επισημαίνοντας ότι έτσι και η δημόσια υγεία προστατεύεται, αλλά και εξυπηρετείται καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια το κοινό. Όπως μου ανέφερε ο Υπουργός, το πρόβλημα θα λυθεί με διάταξη που θα καταθέσει εντός του Ιουλίου το Υπουργείο η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 1-5-2022.

Επιπλέον, επανέλαβε την ανάγκη να εξοπλιστεί το φυλάκιο του Λιμενικού Σώματος στο Μεγανήσι με ένα σκάφος, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο για την επαρκή περιφρούρηση της περιοχής, αλλά και την εν γένει επιχειρησιακή ικανότητα του νέου φυλακίου.

Ο Βουλευτής, έπειτα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Σπύρο Καρβούνη, ζήτησε ακόμη χρηματοδότηση της μελέτης φωτισμού και κατασκευής δικτύων νερού και ρεύματος για πίλαρ σκαφών στο λιμάνι των Συβότων Δήμου Λευκάδας με προϋπολογισμό περίπου 400.000 ευρώ. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι εφόσον κατατεθούν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το τεχνικό δελτίο και οι μελέτες, το έργο θα εγκριθεί.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι σύντομα ο Υπουργός και ο Αρχηγός ΛΣ θα επισκεφθούν το Λιμεναρχείο Λευκάδας και το Σταθμό Νυδριού καθώς και θα παραστούν στα εγκαίνια του Λιμενικού Φυλακίου στο Μεγανήσι, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Βουλευτή να συμμετέχει στις εκδηλώσεις το περιπολικό σκάφος που φέρει το όνομά του ηρωικού Λιμενικού από το Μεγανήσι, Μαρίνου Ζαμπάτη.