Ευχές και μηνύματα για την νέα σχολική χρονιά.

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, με νέα όνειρα και νέους στόχους. Εύχομαι ολόψυχα με την επιστροφή στην κανονικότητα να έχουν τα παιδιά μας, μια χρονιά δημιουργική, κεφάτη, γεμάτη εμπειρίες στο δρόμο της γνώσης και της προόδου. Καλή αρχή στα πρωτάκια μας και καλή δύναμη στους γονείς.
Παύλος Δάγλας
Δήμαρχος Μεγανησίου

 

ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σήμερα τα σχολεία μας υποδέχονται τους μαθητές, τα παιδιά μας!

Ηαντι-εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, μέσα από τα  δεινά της ΕΒΕ (Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής), της Τράπεζας Θεμάτων, τον «απεγκλωβισμό» όλο και περισσότερων υποψηφίων φοιτητών από τα Δημόσια Πανεπιστήμια και όχι μόνο, ας μη λειτουργήσει στις ψυχές των παιδιών μας ως  ανασταλτικός παράγοντας ως προς το θεσμό του Σχολείου!!!

Καλή και  δημιουργική χρονιά, με προσωπική ανοδική πορεία στην κάθε μαθήτρια και μαθητή μας, στους καθηγητές και στους δασκάλους, σε όλους τους εργαζόμενους των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών της εκπαίδευσης και φυσικά στους γονείς.

Χρέος και σκοπός όλων μας να είναι η κατάκτηση των στόχων σε ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει, θα παιδαγωγεί, θα διαμορφώνει προσωπικότητες και θα υπηρετεί τη σημερινή και την αυριανή δημοκρατία!

 

12/9/2022

Τμήμα Παιδείας

Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 12 Σεπτεβρίου 2022

 

Από τα σχολεία του Νυδριού και το Νηπιαγωγείο του Σύβρου οι ευχές του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Kαββαδά για την νέα σχολική χρονιά

 

Τα σχολεία του Νυδρίου (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο και Γυμνάσιο-Λύκειο) καθώς και το Νηπιαγωγείο Σύβρου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να παραστεί στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και να ευχηθεί Καλή Χρονιά και Καλή Πρόοδο.

Στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, παρουσία και των παιδιών του Νηπιαγωγείου, ο Βουλευτής ανέφερε ότι το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι των μικρών μαθητών, ένας χώρος όπου θα μάθουν καινούρια πράγματα και θα πάρουν  γνώσεις, αρχές και αξίες, χρήσιμες για όλη τους τη ζωή. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά της Α’ Τάξης του Δημοτικού, τονίζοντας ότι ένας νέος κόσμος γεμάτη νέα γνώση ανοίγεται μπροστά τους, καλώντας τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους να τα προσέχουν και να τα βοηθήσουν να προσαρμοστούν.

Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Νυδριού, ο κ. Καββαδάς ανέφερε ότι για τους πιο μεγάλους μαθητές και τις μαθήτριες, η έναρξη της σχολικής χρονιά είναι η συνέχιση ενός δρόμου δημιουργίας, μάθησης, κοινωνικοποίησης και φιλίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους τελειόφοιτους, τονίζοντας ότι φέτος μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη μεγάλη δοκιμασία των πανελληνίων, μια χρονιά που χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση για την κατάκτηση των στόχων τους, που όμως στο τέλος της, όπως είπε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα ανοίξει το κεφάλαιο της νέας, συναρπαστικής ενήλικης ζωής τους.

Τέλος, ο Βουλευτής παραβρέθηκε στον αγιασμό στο Νηπιαγωγείο Σύβρου, το οποίο φέτος θα λειτουργήσει με 4 παιδιά, κατ’ εξαίρεση, καθώς υπό κανονικές συνθήκες για να ανοίξει ένα σχολείο απαιτούνται το λιγότερο 5 μαθητές.

Ο κ. Καββαδάς εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η προσπάθεια που έγινε ώστε να πειστεί το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου το Νηπιαγωγείο Σύβρου να λειτουργήσει απέδωσε καρπούς. Σχολίασε ότι ήταν η σωστή απόφαση και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι η λειτουργία του κατέστη εφικτή χάρη και στη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Μπατσίλα για τη συμβολή του. Κατέληξε τονίζοντας ότι κάθε σχολείο, όσο μικρό κι αν είναι, είναι εξίσου σημαντικό και εξέφρασε την ευχή ότι τα 4 μικρά παιδάκια μέσα από το νηπιαγωγείο θα αγαπήσουν το σχολείο και τους δασκάλους και θα μάθουν καινούρια πράγματα μέσα από τη δημιουργική απασχόληση.

 

Σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις επισκέψεις του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος επέλεξα να επισκεφθώ κάποια σχολεία μακριά από την πόλη της Λευκάδας, καθώς θεωρώ σημαντικό τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να αισθάνονται την πολιτεία και τους θεσμούς κοντά τους.

Φέτος, η χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις, αφού έπειτα από τις 107 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών που έγιναν τα προηγούμενα 3 χρόνια, καθώς και τις έγκαιρες τοποθετήσεις αναπληρωτών, τα σχολεία μας είναι άρτια στελεχωμένα. Και βεβαίως, είμαι αισιόδοξος ότι, έπειτα από τις δύσκολες χρονιές της πανδημίας, φέτος τα παιδιά θα μπορέσουν να απολαύσουν το σχολείο τους με μεγαλύτερη ελευθερία και ασφάλεια.

Το σχολείο πρέπει να είναι ο φυσικός τους χώρος, ένας χώρος όπου αισθάνονται ασφαλείς, ανάμεσα σε συμμαθητές με τους οποίους τους συνδέει αλληλεγγύη, φιλία και σεβασμός, υπό την καθοδήγηση δασκάλων και καθηγητών που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, διδάσκοντάς τους πράγματα σημαντικά και ενδιαφέροντα.

Εύχομαι λοιπόν από καρδιάς Καλή Αρχή σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, με στόχους, αισιοδοξία και όνειρα, καλή δύναμη στους καθηγητές, αλλά και τους γονείς, που στηρίζουν τα παιδιά με την παρουσία, τη συμβουλή και τη βοήθειά τους, και εύχομαι να δουν τα παιδιά τους να ανθίζουν μέσα από τη γνώση και την πρόοδο.

Καλή Σχολική Χρονιά!»

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς στον αγιασμό του ανακατασκευασμένου από την Π.Ε. Λευκάδας 5ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού [ΒΙΝΤΕΟ] – Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μαζί με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, Κωνσταντίνο Μπατσίλα, παραβρέθηκαν σήμερα (12/9/2022) το πρωί αρχικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας και στη συνέχεια στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, όπου παρακολούθησαν τους αγιασμούς, που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος, και αντάλλαξαν ευχές για την έναρξη του νέου σχολικού έτους με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

 

Ειδικότερα, ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, τελέστηκε σε κλίμα ευφορίας, καθώς η μονάδα, που παρέμενε κλειστή από τον καταστροφικό σεισμό της Λευκάδας τον Νοέμβριο του 2015, ξανάνοιξε τις πόρτες της έπειτα από 7 χρόνια, αφού επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

 

«Με μεγάλη μου χαρά βρέθηκα κοντά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς. Όταν μάλιστα αυτό, συνδυάζεται με την επαναλειτουργία του 5ου Νηπιαγωγείου, που ανακατασκευάστηκε από την Π.Ε. Λευκάδας, η χαρά μας είναι διπλή. Ως Περιφερειακή Αρχή αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσα σε αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, ήμασταν για άλλη μια φορά αποτελεσματικοί και ολοκληρώσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο για τη σχολική κοινότητα» δήλωσε μετά το πέρας της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Από τη μεριά του ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, Κωνσταντίνος Μπατσίλας, ανέφερε ότι για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου Νηπιαγωγείου η σημερινή πρώτη μέρα του σχολείου είναι ξεχωριστή, αφού μετά από 7 χρόνια επιστρέφουν στο δικό τους κτίριο και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Π.Ε. Λευκάδας και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την καθοριστική συμβολή τους.

 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για τη νέα σχολική χρονιά

 

Ο κ. Κτενάς, στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει:

 

«Αγιασμός και ‘πρώτο κουδούνι’ σήμερα για μια νέα σχολική χρονιά, για μια νέα ελπιδοφόρα κοινή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι και τα όνειρα των παιδιών μας.

 

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εφοδιαστείτε με δύναμη και αισιοδοξία, και είμαι βεβαίος ότι η καινούρια χρονιά θα σας οδηγήσει μέσα από τα μονοπάτια της γνώσης πιο κοντά στις προσδοκίες σας.

 

Μην ξεχνάτε ότι δίπλα σας βρίσκονται πάντα οι γονείς σας και οι εκπαιδευτικοί σας, στους οποίους εύχομαι δύναμη, υπομονή, κατανόηση και κάθε επιτυχία στο πολυσύνθετο και δημιουργικό έργο τους. Η αγάπη τους και η στήριξή τους είναι οι πολύτιμοι συμπαραστάτες σας στο δρόμο σας για ένα καλύτερο αύριο.

 

Ως Περιφερειακή Αρχή πιστεύουμε βαθιά ότι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η νέα γενιά και η γνώση. Από την πλευρά μας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, συνεργαζόμαστε με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δήμο για τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της δωρεάν Δημόσιας Παιδείας.

 

Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή αρχή µε υγεία, υποµονή, θετική διάθεση και πίστη στις δυνατότητές σας, και στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι κόποι σας να ανταμοιφθούν!

 

Καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά!»