Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Θ.Καββαδά για την περίπτωση Κουρτάκη

Με αφορμή την υπόθεση της «βίλας Τσίπρα στο Σούνιο» και την δικαίωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ δικαστικά, η τοπική οργάνωση επιτίθεται στον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά ο οποίος ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές του συκοφάντη δημοσιογράφου των Παραπολιτικών, Κουρτάκη:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΝΔκράτης βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάςμαχητικός συμπαραστάτης του συκοφάντη και καταδικασμένου πλέον Γ.Κουρτάκη, της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Ο Θανάσης Καββαδάςαποτέλεσε μέλος της ομάδας των κοινοβουλευτικών της ΝΔ, που έβαλαν φαρδιά-πλατιά τις υπογραφές τους στις σελίδες των «Παραπολιτικών», δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αποδεδειγμένα πλέον και από τη δικαστική κρίση συνειδητό ψεύτη και συκοφάντη, εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Κάτω από τον τίτλο:“Επιχείρηση φίμωσης” και τη φράση “Δραστική συσπείρωση απέναντι στον ύστερο μπολσεβικισμό και αυταρχισμό”της συγκεκριμένης φυλλάδας του ομίλου Μαρινάκη που απηχεί τις θέσεις του Μαξίμου και του Κ. Μητσοτάκη, 33 υπουργοί (!) και 66 βουλευτές (!) της ΝΔ (μαζί και ο Θ. Καββαδάς) προσέτρεξαν, αυθωρεί και παραχρήμα, να στηρίξουν τον Κουρτάκηστην αγωγή του Αλ. Τσίπρασχετικά με λιβελογραφήματα των «Παραπολιτικών» για την περιβόητη …βίλα στο Σούνιο!

Την αγωγή έκανε δεκτή το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13/10/2022, για ηθική βλάβη και ψευδείς, συκοφαντικούς ισχυρισμούς, αναφέροντας ότι ο εκδότης όχι μόνο διέδωσε ψευδή γεγονότα, αλλά το έκανε εν γνώσει του, στα πλαίσια συκοφαντικής δυσφήμησης!

Βέβαια οι «συμπαραστάτες» τουΚουρτάκη δεν το έκαναν λόγω ευαισθησίας στην ελευθερία του Τύπου. Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι για τη Ν.Δ. και τον Μητσοτάκη, μοναδική επιλογή ακόμα και με νόμους, είναι φίμωση των όποιων αντικειμενικών ΜΜΕ έχουν απομείνει, συνεχείς εξοντωτικές αγωγές και μηνύσεις σε δημοσιογράφους, κατρακύλα της Ελλάδας στην ελευθεροτυπία.

Άκρατη η υποκρισία και ασύστολα τα ψεύδη τους!

Ας πάψει λοιπόν να μας παραμυθιάζει ο κ. Θ. Καββαδάς και ας περιοριστεί στους κατά παραγγελία ξύλινους μονολόγους του στη Βουλή, που τις περισσότερες φορές γίνονται μπροστά στα άδεια έδρανα των βουλευτών της δικής του Παράταξης! Εκεί, χωρίς αντίλογο και χωρίς τον δημοκρατικό δημόσιο διάλογο, τα καταφέρνει καλύτερα και σίγουρα είναι ασφαλής.

Εμείς θα περιμένουμε, όπως και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες της Λευκάδας τον κ. ΘανάσηΚαββαδά να επανορθώσει, αν μπορεί,  κάνοντας το ελάχιστο: Να αποδείξει ότι έχει πολιτικό ανάστημα, ζητώντας συγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα για τις συκοφαντίες που υποστήριξε και να αποκαταστήσει την αλήθεια που πλέον έλαμψε με την δικαστική απόφαση.

Διαφορετικά θα μείνει στην τοπική και κοινοβουλευτική ιστορία ως ένας κοινός συκοφάντης, ψεύτης και υποκριτής, ένα ακόμη γρανάζι στην αισχρή μονταζιέρα του Μαξίμου και του Κ. Μητσοτάκη.

Κύριε Θανάση Καββαδά, ήρθε η στιγμή να καταλάβετε, εσύ και οι συνοδοιπόροι σου, ότι στην πραγματική Δημοκρατία και όχι αυτή της ΝΔ, η δικαιοσύνη πρέπει να προστατεύει, όπως και προστατεύει την ελευθερία του τύπου, ΟΧΙ την ελευθερία του ρύπου!

14/10/2022

Γραφείο Τύπου Ν. Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ