Το Εργατικό Κέντρο για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»!  

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

          Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», για να μη μείνει κανένας συνάδελφος χωρίς δουλειά, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν και με επιπλέον πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

          Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που κρατούσαν σε ομηρία, μέσω συμβάσεων, τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» και αντί να επιλύσουν το πρόβλημα με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, υιοθέτησαν τη λύση της προκήρυξης. Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αφού έπαιξαν αυτό το παιχνίδι, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους. Τόσα χρόνια, οι ίδιοι διατηρούν το άρθρο 103 του Συντάγματος, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

          Είναι απαράδεκτη η γνωστή συνταγή της εφαρμογής των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων σε τομείς κρατικών υπηρεσιών τόσο «ευαίσθητων», όπως  το «Βοήθεια στο Σπίτι», σε κοινωνικές δομές, στην ομηρία των εργαζομένων στα ΕΣΠΑ παιδικών σταθμών.

          Αυτή τη στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απόλυσης, εκκρεμεί και η τρέχουσα μισθοδοσία τους. Δήμος και κυβέρνηση να δώσουν λύση τώρα! Να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.

           Η κυβέρνηση να δώσει λύση καταργώντας όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

          Θα βρεθούμε δίπλα στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όποια κινητοποίηση αποφασίσουν. Στις 9 του Νοέμβρη, ημέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας δίνουμε μαχητική απάντηση ότι «δεν πάει άλλο», δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

 

13-10-22