Ανακοίνωση «Μεγανήσι για όλους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη έκπληξη… είδαμε τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν σοβαρότατες καταγγελίες για συγκεκριμένο λογιστικό γραφείο με το οποίο εδώ και  χρόνια υπογράφει  συμβάσεις τόσο ο Δήμος Μεγανησίου όσο και τα δύο του Νομικά  Πρόσωπα.

Το συγκεκριμένο Λογιστικό Γραφείο συνυπόγραψε τους ισολογισμούς των τελευταίων  ετών, για τους οποίους έχει γίνει πολύς λόγος και για τούς οποίους έχουμε έρθει σε έντονη αντιπαράθεση στο Δημοτικό συμβούλιο τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και με τον ίδιο τον λογιστή.

Σε όλους τους ισολογισμούς είχαμε επισημάνει σωρεία λαθών, ανακολουθιών,  λάθος καταχωρήσεων κ.α. Και για τις παρατηρήσεις μας αυτές είχαμε δεχτεί από συγκεκριμένους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής και από τον  Δήμαρχο, που τυγχάνει λογιστής, ειρωνεία και  απαξίωση.

Πώς λοιπόν να μην αμφισβητούμε την ορθότητα των ισολογισμών; 

Τι να πρωτοπούμε και ευτυχώς που είναι όλα καταγεγραμμένα στα βίντεο των Συνεδριάσεων στα οποία ο καθένας μπορεί να ανατρέξει. Και στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις βέβαια,ο λογιστής, ούτε καν καταδέχονταν να έρθει στο νησί μας. Οι αναλύσεις και οι  απαντήσεις  του δίνονταν  μέσω  τηλεδιάσκεψης.

 

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του ελέγχου της δικαιοσύνης,  εμείς τα χρόνια της συνεργασίας του με το Δήμο διαμαρτυρόμασταν για τη μακρόχρονη απουσία του από τη βάση του Δήμου με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη και να προκύπτουν προβλήματα τα οποία και δεν λύνονταν. Υπάρχει σχετική αλληλογραφία μεταξύ του Δημάρχου /Αντιδημάρχων  και μέλους της παράταξης μας για σοβαρό λάθος που προέκυψε και που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο δεν έχει λυθεί, παρά τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου τις οποίες και παρακαλούσαμε το Δήμο να ελέγξει.

 

Αναρωτιόμαστε δε πώς ο Δήμος βρήκε το συγκεκριμένο γραφείο και συνεργάστηκε μαζί του και με ποιο τρόπο έγινε η ανάθεση :διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση;

 Κατόπιν όλων αυτών και μένοντας πιστοί στη θέση μας για διαφάνεια ζητάμε πλήρη ενημέρωση  για το  φλέγον αυτό ζήτημα και βέβαια έχουμε στείλει ήδη αίτηση στο Δήμο Μεγανησίου περιμένοντας απαντήσεις.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ