Ανακοίνωση «Μεγανήσι για όλους» για τα τελευταία επεισοδιακά δημοτικά συμβούλια

ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ανακοίνωση

Για άλλη μια φορά ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου σε ένα επεισοδιακό συμβούλιο του Δήμου Μεγανησίου, που εξελίχθηκε σε δύο πράξεις  στις 8 και 9/2/2023.

 

Ο Δήμαρχος και αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του.

Στα θέματα ημερησίας διάταξης, κατόπιν αιτήσεως όλων των συμβούλων της Αντιπολίτευσης, υπήρξαν  για ενημέρωση τα δύο  σοβαρότατα θέματα που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας:

1)  Ο δημοσιονομικός έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών και τα προσωρινά αποτελέσματα  και

2) Ο συνεργάτης – λογιστής του Δήμου μας που το όνομά του έχει εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο σε συγκεκριμένους Δήμους της  Ελλάδας, και στον οποίο ο Δήμος μας είχε κάνει απευθείας ανάθεση με πρόσκληση.

 

Για το πρώτο θέμα η ενημέρωση του Δημάρχου κυμάνθηκε στο ύφος της προεκλογικής του συνέντευξης. Αρκέστηκε να ενημερώσει για απλές παρατυπίες, και επικαλούμενος το απόρρητο!!! μας άφησε αναπάντητα πολλά και σοβαρότατα  ερωτήματα και ενστάσεις για << το μεγάλο του αυτό όπλο>>.

 

Δεν απάντησε  ακόμα και αν ρωτήθηκε εξειδικευμένα  για τα  αποτελέσματα που έδωσε ο έλεγχος στις αναθέσεις της μεταφοράς των απορριμμάτων (σιγή ιχθύος) και για την απόκρυψη στοιχείων του ενώ την ίδια ώρα μεθοδευμένες πληροφορίες διαρρέουν στο διαδίκτυο και βέβαια  δεν άντεξε να μην   συγκρίνει  τον έλεγχο με αυτόν που έγινε από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα έτη  έως το 2014. Προφανώς, όπως και τον ενημερώσαμε, αγνοεί ή δεν θέλει να πιστέψει ότι η δικαστική πορεία εκείνου του ελέγχου δικαιώνει όσους κατηγορήθηκαν.

 

Φτάνοντας στο θέμα που αφορούσε τον συνεργάτη του Δήμου, την απευθείας ανάθεση του και το οικονομικό σκάνδαλο γύρω από το όνομά του , από την εισήγηση κιόλας του Δημάρχου, αντιληφθήκαμε ότι δεν υπήρχε η <<συνηθισμένη >>του  άνεση.

Έτσι μετά  τις τοποθετήσεις τους και τις ερωτήσεις των συμβούλων της Αντιπολίτευσης ο κ. Δήμαρχος » στριμώχτηκε» και χάνοντας  την ψυχραιμία του, κάτι που έχουμε συνηθίσει τα  τελευταία χρόνια, αποκάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους «ΚΟΤΕΣ» .

Ο χαρακτηρισμός αυτός όπως είναι φυσικό πυροδότησε την άμεση  και έντονη αντίδραση των συμβούλων που βρίσκονταν στην αίθουσα του συμβουλίου, της αντιπολίτευσης αλλά και  της συμπολίτευσης, καθώς και δύο εκ των  συμβούλων που παρακολουθούσαν το συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, του κ. Κατωπόδη Γεράσιμου και της κας. Κολιού- Κατωπόδη Βιβής, και αποχώρησαν από το Συμβούλιο.

Η Πρόεδρος στη συνέχεια διέκοψε τη συνεδρίαση , προκειμένου να συνεχιστεί την επόμενη μέρα.

 

Τη δεύτερη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού βρισκόμασταν παρόντες να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση , ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος έθεσε θέμα για την παρουσία των Συμβούλων που την προηγούμενη είχαν αποχωρήσει ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν νόμιμη !!!

Ο πρακτικογράφος αποχωρώντας από την αίθουσα και παραιτούμενος από τη θέση του  κατήγγειλε δημόσια απειλές  από Δημοτικό Σύμβουλο, για καταγγελίες  και  εισαγγελέα.

Η Πρόεδρος αφού υιοθέτησε την άποψή του ανεξάρτητου συμβούλου  και ισχυριζόμενη ότι δεν θέλει να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, μας ζήτησε να αποχωρήσουμε από το Δ.Σ.

Κάπως έτσι αποβλήθηκαν μαζικά Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας Δεν γνωρίζουμε πραγματικά αν έχει ξαναγίνει…

 

Και ρωτάμε θα ήταν παράβαση καθήκοντος η παραμονή μας στο Δ.Σ., ή είναι κατάχρηση εξουσίας η αποπομπή μας από αυτό;

 

Το Δ.Σ. συνεχίστηκε παρουσία 4 μόλις συμβούλων.

 

Και τα παράδοξα βέβαια δε σταματούν εκεί.

Από τα 34 θέματα ημερήσιας διάταξης που είχαν απομείνει προς συζήτηση επιλέχτηκαν να συζητηθούν μόλις τρία(3).

Με τι κριτήρια αλήθεια κάποια άλλα απορρίφθηκαν;

 

Ένα από αυτά που συζητήθηκαν  ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών συμπολίτη μας το οποίο ψηφίστηκε από μόλις  δύο (2) συμβούλους που πήραν  και στις πλάτες τους αυτή την ευθύνη.

Και το επόμενο θέμα που επέλεξε ο Δήμαρχος να φέρει προς ψήφιση ήταν η  αίτηση της εταιρείας που ανέλαβε το έργο των εκατομμυρίων ευρώ της Βελτίωσης Αγροτικής Οδοποιίας για μίσθωση 5 χρόνων προς 2.000 € το χρόνο, του οικοπέδου που κατέχει ο Δήμος στο Σπαρτοχώρι , στο νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να γίνει ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ.

Θετικός ο Δήμαρχος στην εισήγησή του , αντιλαμβανόμενος όμως πιθανότατα την έκταση που θα πάρει το θέμα πρότεινε 2 σύν 1 χρόνο, δηλαδή 3 χρόνια.

Υπό το βάρος όμως  των αντιδράσεων πολιτών από το Σπαρτοχώρι , οι οποίοι ήταν παρόντες,  αναγκάστηκαν τελικά  να  το αποσύρουν από την ψηφοφορία.

Και βέβαια είναι απαραίτητο να συνεδριάσει και το Τοπικό Συμβούλιο Σπαρτοχωρίου το οποίο και δεν γνώριζε τίποτε.

 Τα μέλη της Παράταξής μας είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ στην συγκεκριμένη μίσθωση που υποβαθμίζει την περιοχή καθώς φορτηγά θα ξεκινούν από εκεί για να διασχίσουν όλο το νησί  και βέβαια  αδιαφορεί για ότι η περιοχή αυτή  συμβολίζει για την κοινωνία μας.

Για να προλάβουμε όμως τον Δήμαρχο και τον λαϊκισμό του, σαφώς και δεν είμαστε ενάντια στο έργο, το οποίο και ψηφίσαμε.

 

 

 

Μετά την απόσυρση του θέματος το πνεύμα της Δημοκρατίας κάπως λειτούργησε και  προσπαθώντας να σώσουν οτιδήποτε μπορεί πια να σωθεί αποφάσισαν τα υπόλοιπα θέματα να ψηφιστούν σε ένα επόμενο Δ.Σ. από την ολομέλεια του Συμβουλίου.

Περιμένουμε τα VIDEO των δύο συνεδριάσεων για να ξεκαθαρίσουμε και κάποια άλλα θολά σημεία και προσβλητικά λόγια  που ακούστηκαν.

 

Άραγε αυτός ο κατήφορος δε σταματάει πουθενά;