Η ΛΑΣΥ για το θέμα των δασικών χαρτών

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥZΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο αναδεικνύεται περίτρανα αυτό που έχει επισημάνει το ΚΚΕ κατ’ επανάληψη: ότι το ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών και της κτηματογράφησης είναι τα εργαλεία εφαρμογής της δασικής πολιτικής που υλοποιείται για την συγκέντρωση γης από το κράτος, ώστε να δοθεί ως «δώρο» για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι κατευθύνσεις της δασικής πολιτικής, ίδιες σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εφαρμόστηκαν απ’ όλα, χωρίς καμία εξαίρεση, τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

Δεν προκαλεί καμιά εντύπωση, λοιπόν, που οι αιτίες και οι λόγοι που έχουν δημιουργήσει αυτήν τη κατάσταση και στη Λευκάδα με τη διεκδίκηση εκτάσεων από το δημόσιο, αφήνεται στο απυρόβλητο απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις, εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Έτσι, ακόμα και η νέα «παραπλανητική» εγκύκλιος που έβγαλε το ΥΠΕΝ και που τόσο εκθειάζει και ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ, θεωρήθηκε από τις δημοτικές παράταξεις Θ. Σολδάτου (ΝΔ) και Κ. Γληγόρη σαν ένα θετικό βήμα που σχεδόν λύνει το πρόβλημα. Η δημοτική αρχή του Χ. Καλού (ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να έχει ευρεία πλειοψηφία για μια απόφαση του Συμβουλίου, προσπάθησε να τους χωρέσει όλους «και αυτούς που θεωρούν οτι η εγκύκλιος δίνει λύση και αυτούς που δεν το θεωρούν».

Η δημοτική παράταξη του Κ. Δρακονταειδή (ΣΥΡΙΖΑ), που προσπαθεί ως «αθώα περιστερά» της πολιτικής σκηνής για λόγους αντιπολιτευτικούς να βγάλει αγωνιστικές κορώνες, αθωώνοντας την συμβολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πλήθος «αντιπεριβαλλοντικών» νόμων και κυβερνητικών ενεργειών στη θητεία της. Αυτό θυμίζει την προσπάθεια εξαπάτησης που κάνει τώρα τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την περίπτωση των πλειστηριασμών. Και αυτό γιατί όταν ήταν κυβέρνηση διαμόρφωσε το έδαφος για την αρπαγή των σπιτιών από τα funds, προώθησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ποινικοποίησε τη λαϊκή αντίδραση και τώρα παριστάνουν ότι τους έπιασε ο πόνος για τα σπίτια του λαού.

Δεν προκαλεί εντύπωση ούτε και η στάση της δημοτικής παράταξης του Π. Ζαβιτσάνου, που στη γνωστή λογική «πάμε με όποιον να ‘ναι για να γίνουμε πολλοί» στην παρούσα φάση «η μπίλια έκατσε» στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, εκλογές έχουμε και θυμόμαστε όλοι την στήριξη αριστερίστικων δυνάμεων της «πρώτης φοράς αριστερά» και την εξαπάτηση του λαού με το δημοψήφισμα του ’15. Κατα τ’ άλλα αντικαπιταλιστικές κινήσεις…

Την εμφάνισή του έκανε κι ένας «περιφερόμενος θίασος» στελεχών του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εμφανίστηκε ως «εκπρόσωπος» των λευκαδιτών από τα χωριά και παρουσίασαν τη γνώμη τους, δήθεν, ως έκφραση της λαϊκής θέλησης.

Ο λευκαδίτικος λαός έχει πείρα και μπορεί να διαπιστώσει ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Καλούμε το λευκαδίτικο λαό να στηρίξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος και να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη στις 19:00, που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο ως αποτέλεσμα της σύσκεψης σωματείων, προέδρων χωριών κ.ά την Παρασκευή 10 Φλεβάρη.

Μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να προστατεύσει την λαϊκή περιουσία!