Ευχές για το Πάσχα (συνεχής ενημέρωση)

2023.04.12 @ Ευχετήρια κάρτα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, για το Πάσχα. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Lefkada #Ανάσταση #Πάσχα #Ευχές #Αντιπεριφερειάρχης #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Μ. Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, για το Πάσχα

 

Με δέος και κατάνυξη βιώνουμε το Θείο Πάθος των άγιων ημερών της Μεγάλη Εβδομάδας και βαδίζουμε στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, στην λαμπροφόρο Ανάσταση του Θεανθρώπου.

 

Τη φετινή πορεία μας προς το Πάσχα συνόδευσαν οδυνηρά γεγονότα, που σφράγισαν ανεξίτηλα τη συλλογική μας συνείδηση. Το Θείο Δράμα και η Ανάσταση, με το διαχρονικό τους μήνυμα της νίκης, της Ζωής επί του Θανάτου, μας διδάσκει ότι υπάρχει πάντοτε στο τέρμα το Φως της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας.

 

Το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως ας πλημμυρίσει τις καρδιές και τις ψυχές όλων μας, ας αναπτερώσει τις ελπίδες μας και ας μας γεμίσει πίστη, αποφασιστικότητα και δύναμη να αλλάξουμε όλα αυτά που μας πληγώνουν. Η αγάπη, η καλοσύνη, η αλληλεγγύη και η αισιοδοξία, ας είναι ο οδηγός μας για μια κοινωνία πιο φωτεινή και πιο αισιόδοξη.

 

Εύχομαι από καρδιάς στους απανταχού Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες, υγεία, γαλήνη, φώτιση, και οικογενειακή ευτυχία.

 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

 

Ανδρέας Κτενάς

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

 

Σας ευχόμαστε ολόψυχα

Χαρούμενο Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

 

Πρόσκληση

Η Ημέρα Βιβλίου για το 2023 θα εορταστεί την 22α Απριλίου, ημέρα Σάββατο.

Για να γιορτάσουμε και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, η Βιβλιοθήκη μας διοργανώνει περίπατο στην πόλη της Λευκάδας, όπως διοργανώνεται  την ημέρα αυτή από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου Περίπατος Βιβλίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Το κεντρικό μήνυμα  «διαβάζω & αλλάζω»  έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.

Μέσα απ’ αυτή τη βόλτα οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ιστορικά σημεία και διαδρομές,  να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και … να βρεθούν μεταξύ τους.

Ξεκινώντας στις 11πμ. απ’ τη Βιβλιοθήκη, θα γνωρίσουμε συνοπτικά την πορεία της, την πλατεία Μαρκά και στη συνέχεια θα περπατήσουμε σε σημεία που σχετίζονται με το βιβλίο και την τοπική ιστορία, με άξονα τις εκδόσεις της Βιβλιοθήκης μας «Λευκάδα αντισεισμική δόμηση» και «Έτη φωτός».

Πληροφορίες –  δηλώσεις συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη, τηλ. 2645 0 22502

Σας περιμένουμε!