Ανακοινώσεις/δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες, που έκαναν το βήμα πανελλαδικά, αλλά και στη Λευκάδα να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο ΚΚΕ. Ευχαριστούμε τους Λευκαδίτες και τους ετεροδημότες για τη στήριξη στους υποψήφιους βουλευτές, Αλέξανδρο Βεροιώτη, Θωμά Καββαδά και Ευγενία Κολυβά.

Συγχαίρουμε όλους όσους έδωσαν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα χωριά, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή τη μάχη.

Το ΚΚΕ μετράει σημαντική άνοδο τόσο Πανελλαδικά όσο και στην Λευκάδα. Πανελλαδικά μετράμε αύξηση σε ψήφους κατά 126.174 δηλαδή άνοδο κατά 42,11%. Στον Νομό Λευκάδας μετράμε 495 ψήφους παρά πάνω, δηλαδή αύξηση του ποσοστού από 8,16% σε 11,40%!

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον – κατά τα άλλα – σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Είναι καρπός της πείρας των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων, που πήραν μέρος μαζί με τους κομμουνιστές σε σημαντικές μάχες και αγώνες που αναπτύχθηκαν και στην Λευκάδα.

Οι νέες δυνάμεις στο πλάι των παλιών, που συσπειρώθηκαν γύρω από το Κόμμα μας, μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τον καπιταλισμό.

Ο συσχετισμός μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ελληνικής Λύσης, που προέκυψε από τις εκλογές, δείχνει όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, αλλά και της συναίνεσης και στήριξης από δυνάμεις, που θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, σε πολιτικές επιλογές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.

Σημαντικός παράγοντας συντηρητικοποίησης ανθρώπων αποτέλεσαν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που παρά τις διαφορές τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές μαζί με την ΝΔ. Σε βασικές κατευθύνσεις, αυτά τα κόμματα ταυτίστηκαν με την πολιτική της ΝΔ και ψήφισαν τα νομοσχέδια της. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ.

Η επιλογή μη σχηματισμού κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούριο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει: Τη λεηλασία της εργατικής – λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε στα διλήμματα της αντιλαϊκής «σταθερότητας». Αφορά την προσπάθεια απόσπασης ευρύτερης λαϊκής συναίνεσης στο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης και ως τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους και τον λαό. Δηλαδή, η σταθεροποίηση ενός υψηλού ποσοστού της ΝΔ, να θεωρηθεί «πράσινο φως» για όσα σκοπεύουν να φέρουν ενάντια στο λαό.

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο να δώσει και αυτή τη μάχη. Το δίλημμα πρέπει να είναι ένα: «`Η δίνεις συναίνεση στη στήριξη μιας αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

Απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών, είναι ο στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του δόθηκε και θα του δώσει πάλι ο λαός για να συμβάλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης στο «έργο» της επόμενης κυβέρνησης. Ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών που θα επανεκλέξει το ΚΚΕ σε μια σειρά εκλογικές περιφέρειες σημαίνει νέα στηρίγματα λαϊκών διεκδικήσεων, υπεράσπισης και ανάδειξης των λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή.

Για αυτό από σήμερα δυναμώνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να αυξήσουμε τη δύναμη του ΚΚΕ. Να αχρηστεύσουμε με πιο ισχυρό ΚΚΕ τον αρνητικό συσχετισμό που αποτυπώθηκε στις εκλογές.

Γνωρίζουμε ότι ένα ευρύτερο κομμάτι εργαζομένων, λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, που συσπειρώνεται αυτήν τη στιγμή γύρω από το ΚΚΕ, δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δεν έχει πειστεί σταθερά για την πολιτική διέξοδο που προτείνουμε και για τον δρόμο που αυτή θα επιτευχθεί. Αυτή τη συζήτηση πρέπει να την συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα.

Καλούμε όσους ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ ,και επέλεξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα ,να ενισχύσουν τώρα το ΚΚΕ. Γιατί τώρα μπορούν να δουν καλύτερα, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!

Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!

23-05-23

………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 24 Μαΐου 2023

 

Δήλωση Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά,για το εκλογικό αποτέλεσμα

 

Μέσα από τα βάθη της καρδιας μου θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού, που για τρίτη συνεχόμενη φορά με τίμησαν με την ψήφο τους.

Ειναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για μένα,είναι η δικαίωση ενός μεγάλου αγώνα, που δεν δόθηκε μόνο προεκλογικά, αλλά και όλα αυτά τα 8 χρονια.

Πέρα όμως από τη χαρά και τη συγκίνηση,η ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου προς στο πρόσωπό μου με γεμίζει με αίσθημα ευθύνης. Έχω χρέος να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους. Aγαπώ αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του γι’αυτό και θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να αγωνίζομαι, να διεκδικώ και να προσφέρω.

Θα τηρήσω στο ακέραιο αυτό που έχω πει, ότι την επομένη των εκλογών δεν υπάρχουν παρατάξεις, νικητές και ηττημένοι, υπάρχουν μόνο οι Λευκαδίτες και οι ανάγκες τους. Η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους και θα είμαι βουλευτής όλης της Λευκάδας.

Θα αγωνιστώ για να ακουστεί και αυτήν την τετραετία δυνατά η φωνή της Λευκάδας στη Βουλή, στα Υπουργεία, παντού. Όπως θα κάνω τα πάντα για να κάνω πράξη τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες μου για τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για να τελειώσουμε όσα αρχίσαμε, αλλά και να κατακτήσουμε νέους στόχους.

Ευχαριστώ θερμά τους συνυποψηφίους μου και συνοδοιπόρους μου στον εκλογικό αγώνα που δώσαμε, τη Γεωργία Αυγερινού και τον Βασίλη Παπαχρήστο. Κάναμε έναν αγώνα έντιμο και με ήθος και τώρα συνεχίζουμε ενωμένοι.

Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εκκωφαντικό. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη, είναι συντριπτική. Οι Έλληνες πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει: επέλεξαν την πολιτική σταθερότητα, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα δημιουργική τετραετία. Ο δρόμος για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα άνοιξε.

Συνεχίζουμε, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, συνεχίζουμε μαζί, με αλήθεια και έργο, να φέρουμε ανάπτυξη, ευημερία και προκοπή στη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!​​​

………………………………………………………………………………………………………………….

Μετεκλογική δήλωση Γεωργίας Αυγερινού

Η μεγαλειώδης νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μήνυμα ελπίδας για την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Οι πολίτες στα νησιά μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα επιβράβευσαν την παράταξη μας για το κυβερνητικό έργο και την αξιοπιστία της και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για ισχυρή, αυτοδύναμη, κυβέρνηση.

Ευχαριστώ τις Λευκαδίτισσες και τους Λευκαδίτες και τους κατοίκους στον Κάλαμο και τον Καστό, για τη στήριξή τους και δεσμεύομαι ότι θα σηκώσω το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τις Μεγανησιώτισσες και τους Μεγανησιώτες που με τίμησαν με τη συγκινητική, μεγάλη, υποστήριξή τους. Γνωρίζουν ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους.

Όλοι μαζί, με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πάμε την πατρίδα μας σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

……………………………………………………………………………………………………

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ
Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,
Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, έχουμε μπροστά μας ένα νέο πολιτικό σκηνικό, εν πολλοίς απρόσμενο, ακόμα και για τους ίδιους τους νικητές.
Συνεχάρην προσωπικώς τον κ. Θανάση Καββαδά για την νίκη του, τον συγχαίρω και δημοσίως δια της παρούσης.
Θέλω επίσης να συγχαρώ τις συνυποψήφιες μου Υπαπαντή Καλού και Ασπασία Καρφάκη, για τις δυνάμεις που διέθεσαν η καθεμιά , υπέρ του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στη Λευκάδα. Ειδικά την Ασπασία Καρφάκη , της οποίας η υποψηφιότητα αναγγέλθηκε πολύ αργά κι έδωσε έναν αγώνα από χαμηλότερη χρονική αφετηρία, στον οποίο κατάφερε πολλά!
Μπροστά μας έχουμε μια νέα μάχη. Πολλοί την θεωρούν χαμένη. Όμως με τις απαραίτητες αλλαγές και με τις νέες δυνατότητες που θ΄ αναπτύξουμε, θα επιδιώξουμε την όποια δυνατή ανατροπή, η οποία δεν έχει όρια προς τα πάνω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει κόμμα εξουσίας κι όχι διαμαρτυρίας.
Η στρατηγική της απλής αναλογικής ηττήθηκε, μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται κι αυτό λαμβάνεται υπόψη σοβαρά, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ , όσο κι από μένα προσωπικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι ο Αλέξης Τσίπρας, έρχονται από μακριά και πάνε μακριά, όσο κι αν, αυτό δεν αρέσει στο σύστημα! «Δεν θα επιτρέψουμε την παλινόρθωση του βολικού συστημικού δικομματισμού» όπως είπε ο πρόεδρος μας.
Θέλω να ευχαριστήσω , όσες κι όσους είδαν μ΄ ευγένεια και σεβασμό, την κάθοδο μου στις εκλογές, ανεξαρτήτως κόμματος. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες στήριξαν το ψηφοδέλτιο μας και βεβαίως όλες κι όλους , που με τίμησαν προσωπικά με την ψήφο τους, αναδεικνύοντας την υποψηφιότητα μου στην πρώτη θέση του χώρου μας!
Όσα συζήτησα με τον καθένα από σας και κορυφώθηκαν με τα συναισθήματα που ένοιωσα στην κεντρική μου ομιλία, στην πλατεία της Λευκάδας μας, είναι και θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στη καρδιά και το μυαλό μου. Την ίδια στιγμή θα μου δίνουν την δύναμη , για τις δύσκολες μέρες, μέχρι τις επόμενες εκλογές του Ιουνίου.
Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό, αν δεν είχα την υποστήριξη της ομάδας των συνεργατών μου, των φίλων και της οικογένειας μου.
Χρειάζονται ανατροπές εντός κι εκτός κόμματος, για να συνεχίσουμε αυτή τη μάχη υπέρ της κοινωνίας μας και την προώθηση των νέων μας προτάσεων. Αυτό απαιτεί ομαδική δουλειά και αγώνα!
Αυτός είναι ο τρόπος!
Αυτή είναι η δική μου δέσμευση!
Σταύρος Γρηγόρης, ιατρός.
Υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ