Πρόσκληση ΣΥΝεργασίας προς το ΠΑΜΕ

Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου εργατικού μετώπου θέτουν ως πρώτο στόχο οι δυνάμεις του ΣΥΝ «για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, την ακύρωση του Μνημονίου και εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών».

Σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, που δημοσιοποιήθηκε χθες, μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η «ανάληψη με επιμονή και σταθερότητα ενωτικών πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα, και ιδιαίτερα με το ΠΑΜΕ, παρά τη σεχταριστική και διασπαστική πολιτική της ηγεσίας του».

Στον ΣΥΝ θεωρούν ότι αυτή η έστω και έμμεση πρόσκληση προς την ηγεσία του ΚΚΕ για κοινή δράση σε συνδικαλιστικό επίπεδο δεν θα έχει αποτέλεσμα. Θεωρούν όμως, όπως αναφέρει και η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ότι «η συνδικαλιστική Αριστερά πρέπει να αρχίσει να συζητά μεταξύ της. Να πιάσει το νήμα μιας πιο δυναμικής και ενωτικής παρέμβασης μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά και στην Αριστερά που «κατακερματισμένη και πολλές φορές απομακρυσμένη από την κοινωνία δεν μπορεί να πείσει στα καλέσματά της τους εργαζόμενους για ενωτικούς αγώνες».

(Πηγή: www.enet.gr)