Τα «Νέα της Λευκάδας» στο διαδίκτυο

Η εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας» μπήκε ορμητικά στην ηλεκτρονική εποχή. Το νέο της site (www.nealefkadas.gr) είναι πλέον στον αέρα! Το MeganisiTimes εύχεται στο νέο ενημερωτικό κανάλι κάθε επιτυχία  στο μεγάλο διαδικτυακό χωριό.

Από την σχετική εκδήλωση που έγινε στο Ionian Blue:

Διπλή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, στο ξενοδοχείο Ionian Blue. Το ένα μέρος αφορούσε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των «Νέων της Λευκάδας» και το άλλο είχε να κάνει με την παρουσίαση του νέου «Αποτυπώματος» και των νέων δράσεων που αυτό αναπτύσσει.  Δράσεις που φιλοδοξούν να συνδράμουν στην ανάπτυξη της Λευκάδας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Ας δούμε όμως πρώτα την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας των «Ν.τ.Λ». Αν και για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο Κυριακή βράδυ, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Λευκάδας. Ο βουλευτής κ. Σπύρος Μαργέλης, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θοδωρής Βερύκιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μαλακάσης, ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος, ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λευκάδας κ. Ξενοφών Βεργίνης με όλη την δημοτική ομάδα, η πρώην δήμαρχος Καρυάς Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα, ο πρώην δήμαρχος Ελλομένου κ. Πέτρος Μήτσουρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Άγγελος Βλάχος και Δημοσθένης Σκληρός καθώς επίσης φίλοι της εφημερίδας αλλά και επιχειρηματίες.

Ο. π. Γεράσιμος Ζαμπέλης ευλόγησε την πίτα εκφράζοντας τις ευχές του για τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησαν και απύηθηναν τις ευχές τους ο βουλευτής Λευκάδας κ. Μαργέλης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βερύκιος και Μαλακάσης και ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ζαβιτσάνος. Επίσης διαβάστηκε χαιρετισμός του περιφερειάρχη Ιονίων Ν¨ησων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου.

Το νέο αποτύπωμα

Αμέσως μετά την πίτα, ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης όπου παρουσιάστηκε το νέο σχήμα του «Αποτυπώματος» το μοποίο πλέον συνθέτουν ο Ηλίας Κοντογεώργης μαζί με την διακεκριμένη γραφίστρια Ελένη Κακαβά. Πριν παρουσιαστεί η πρόταση του «Αποτυπώματος» για την ανάπτυξη, οι συνεργάτες των «Νέων της Λευκάδας» και του «Αποτυπώματος» της customerspower κ.κ. Βασίλης Κυρίτσης, Πρόδρομος Τσιρογιάννης και η κα Έλενα Παπαδάκη παρουσίασαν το νέο site του nealefkadas.gr το οποίο απέσπασε αρχικά επιφωνήματα επιδοκιμασίας από τους παρευρισκόμενους και πολύ κολακευτικά σχόλια για την συνέχεια. Ένας ιστότοπος με πολλές καινοτομίες πέρα από την υψηλή του αισθητική και λειτουργικότητα, όπως οι ζωντανές συνδέσεις, η δυνατότητα σχολιασμού των θεμάτων από τα Μέλη του nealefkadas.gr και όχι από «αγνώστους» και «ανώνυμους». Η δυνατότητα επίσης των συνδρομητών της έντυπης έκδοσης των «Νέων της Λευκάδας».

Ακολούθησε η παρουσίαση του site lefkadanews.gr του ηλεκτρονικού ραδιοφώνου των «Νέων της Λευκάδας». Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η αναπτυξιακή πρόταση του «Αποτυπώματος» μέσω του http://www.forlefkas.gr αλλά και για πρώτη φορά συγκροτημένα η εφαρμογή του loyalty στη Λευκάδα. Για τις συγκεκριμένες δράσεις θα αναφερθούμε αναλυτικά σε άλλο θέμα της ιστοσελίδας.

Και το σημείωμα του αρχισυντάκτη:

Φίλες και φίλοι,
Τα nealefkadas.gr εισάγουν καινοτομίες με τη νέα τους μορφή.
Με ζωντανές (live) μεταδόσεις σημαντικών γεγονότων που απασχολούν τους πολίτες της Λευκάδας και όχι μόνο (δημοτικά συμβούλια, πολιτιστικές & αλθητικές εκδηλώσεις κ.ά.)
Με την δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να εκφράζουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή τους για κάθε θέμα της επικαιρότητας. Με σεβασμό σε πρόσωπα και θεσμούς. Χωρίς “ανώνυμες” υβρεολογίες και αχήμιες. Τα Μέλη του nealefkadas.gr  δεν θα είναι ανώνυμοι αλλά επώνυμοι πολίτες που δεν θα φοβούνται να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους.
Εκτός των μελών, θα υπάρχει και η διαβάθμιση των συνδρομητών. Οι Συνδρομητές πληρώνοντας ένα εύλογο αντίτιμο θα μπορούν να ξεφυλλίζουν ηλεκτρονικά την έντυπη έκδοση των «Νέων της Λευκάδας» ακόμη και πριν κυκλοφορήσει στα περίπτερα! Επίσης θα έχουν επιπλέον δυνατότητες, όπως, πρόσβαση στα αρχεία της εφημερίδας κ.ά.

  1. Με ανάπτυξη νέων διαύλων επικοινωνίας και ενημέρωσης.
  2. Με την φωνή των πολιτών της Λευκάδας μέσω του ιντερνετικού ραδιοφώνου Lefkadanews.
  3. Με ενημέρωση που θα διαχέεται σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter).
  4. Με ενημέρωση που θα διαχέεται σε εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα.
  5. Με newslatters, θεματικά ή μη.

Τα nealefkadas.gr απ’ όποια πλευρά κι αν τα βλέπετε, είτε ως απλοί Αναγνώστες, είτε ως Μέλη, είτε ως Συνδρομητές σας καλωσορίζουν και σας εύχονται καλή περιήγηση.

Για το nealefkadas.gr

Ηλίας Κοντογεώργης

(Πηγή: www.nealefkadas.gr)