Μουσείο το σπίτι του Σικελιανού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, 25 Φεβρουαρίου 2011, στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) η παρουσίαση της οριστικής μελέτης για την αναστύλωση του σπιτιού, του Σικελιανού και την μετατροπή του σε μουσείο, ένα μουσείο σύγχρονο αντάξιο του πνευματικού αναστήματος και της οικουμενικότητας του μεγάλου εθνικού μας ποιητή. Παράλληλα παρουσιάστηκε και η μελέτη διαμόρφωσης του κηποθέατρου ως χώρου εκδηλώσεων.

 Την παρουσίαση με αναλυτικό και παραστατικό τρόπο έκαναν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τζώνος αρχιτέκτονας και συντονιστής του έργου και η κ. Ματούλα Σκαλτσά ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης των πολιτιστικών σωματείων και πολύς κόσμος. Την Εθνική Τράπεζα, αποκλειστικό χορηγό της αγοράς και της αναστύλωσης του σπιτιού, εκπροσώπησε ο κ. Θεόδωρος Βαλασιάδης.

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε τονίσθηκε η αξία του μουσείου ως πνευματικής εστίας και ως σημαντικού χώρου έλξης ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης και την έκδοση της οικοδομικής άδειας ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου και την έναρξη των εργασιών. Η έναρξη των εργασιών υπολογίζεται τον Σεπτέμβριο.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Τον συντονισμό, εκ μέρους του Δήμου είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Λευτέρης Αραβανής.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

(Πηγή: www.kolivas.de)