Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας

Μετά τον ισοπεδωτικό κεφαλικό φόρο στα ακίνητα, που επεκτάθηκε μέχρι και το 2014, τα νέα μέτρα – των οποίων οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν μετά τις συναντήσεις με το Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα – καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια και αποτελούν την «ταφόπλακα» της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας.

Η Κυβέρνηση, αφού κατακρεούργησε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τώρα ανακοινώνει:

Απολύσεις εργαζομένων στον ευρύτερο και στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας. Για πρώτη φορά από το 1911 και την κατοχύρωση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι απειλούνται με απόλυση, παρά τις συνταγματικές δεσμεύσεις. Οι επιλογές αυτές αποκαλύπτουν τα σχέδια για πλήρη εκχώρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ιδιώτες, με δραματικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγεί η καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.

Νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 20% έως 40%, που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους. Υπενθυμίζουμε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με τα προηγούμενα μέτρα έχουν ήδη χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.

Νέα μείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ κατά 40%, σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών. Οι δραματικές αυτές μειώσεις, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζουν χιλιάδες εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που καλούνται πλέον να ζήσουν με «συντάξεις- φιλοδώρημα».

Νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 10% και με αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35 και πλέον συνεχή χρόνια υπηρεσίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α., αποφάσισε την συμβολική κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Λευκάδας την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα.

Η ενωτική, καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων πέρα από παρατάξεις, κόμματα, μικρές ή μεγάλες διαφωνίες απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που κατακλύζει την χώρα και τις ζωές των εργαζομένων είναι ιστορική ευθύνη ΟΛΩΝ μας.